MÜFTÜLÜKTE DEVİR TESLİM YAPILDI
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevini başarılı bir şekilde 7 yıl sürdüren Müftü Hüseyin Köksal, tayininin çıkması sonucu yerine atanan yeni ilçe Müftüsü Recep Şahan’a görevi devretti.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğünde göreve başladığı günden bu yana 7 yıl boyunca başarılı çalışmalara imza atan Müftü Hüseyin Köksal, Vakfıkebir İlçesindeki görevini ilçe Müftüsü olarak atanan Recep Şahan’a devretti. Müftü Hüseyin Köksal görevini yeni atanan Müftü Recep Şahan’a devrederken duygulandığı gözlerden kaçmadı. Devir teslim sırasında her iki müftüye Vakıf Başkanı İsmet Kukul da eşlik etti.
“KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Müftü Hüseyin Köksal’ın duygu dolu anlar yaşadığı devir-teslim töreninde yaptığı açıklamada; “29 Ağustos 2013 tarihinde Vakfıkebir ilçemizde göreve başladım. Vakfıkebir İlçemizde ki görevimize son noktayı koyduk. O günden bugüne Vakfıkebir ilçemize hizmet etmeye çalıştım. Vakfıkebir’de din adına yapılan hizmetleri kurumun başında ben olduğum için ben yapmış gibi görünsem de kurumdaki diğer arkadaşlarımız, imam hatiplerimiz, müezzin kayyumlarımız, Kur’an kursu hocalarımız, vaizlerimiz, veri hazırlama kontrol işletmenlerimiz, bürodaki arkadaşlarımız ve ismini sayamadığım Vakfıkebir ilçe Müftülüğü çatısı altındaki diğer kardeşlerimizle birlikte bu hizmetleri yaptık. Kurumun yükselmesi ve Vakfıkebir’in din anlamında yükselmesi için hep birlikte çalıştık. Ben kendilerine teşekkür ediyor, dua ediyorum. İşbirliği ve dayanışmayı kendimize prensip edindik. Kurum olarak bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya özen gösterdik. İstişare kültürünü egemen kılmaya çalıştık. İlçede din hizmetleri anlamında yapılan hizmetlerin bundan sonrada devam edeceği inancını taşıyorum. Bu anlamda içim rahat ve buradan huzurlu ayrılıyorum. Vakfıkebir ilçemiz hizmetlerin en iyisini hak eden bir ilçedir. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki! Benden sonra bu görev bayrağını devralan değerli müftümüz Recep Şahan kardeşimizde hizmetleri ile başarı çıtasını daha da yukarılara taşıyacaktır. Tüm ilçe müftülüğü çatısı altında çalışan personelimizin bana olduğu gibi yeni müftümüze de sahip çıkarak en güzel hizmetlerin yapılması noktasında çalışacaklardır. Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne atanan Recep Şahan hocama Cenabı Allah'tan üstün başarılar diliyorum. Yüce Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Sorunsuz bir şehirde görev yaptım. Buradan gönül huzuruyla ayrılıyorum” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN ARKANIZDAN HOŞ BİR SEDA BIRAKMAKTIR”
Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne atanan Müftü Recep Şahan ise, ”Bugün değişik bir duygu içerisindeyiz. Bir yanda hocamızı uğurluyoruz, bir yanda yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Ben başta Hüseyin Köksal hocama Vakfıkebir’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şüphesiz ki kurumlar şahıslarla baki değil, bugün hocamız görevi bize devretti, bizimde bir miadımız var o vakit geldiğinde bizde bu görevi başka bir kardeşimize devredeceğiz, önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Bu vesile ile yeni görev yerinde Hüseyin Köksal hocama başarılar diliyorum” diye konuştu.