Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada: “Geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesine dair 2022 yılı başvuruları 31 OCAK 2022 tarihinde başlayıp, 25 MART 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Gerekli şartları sağlayan gemilere boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacaktır. Deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla, balıkçı gemisi sahiplerine destek verileceği Resmi Gazete’de yayımlanarak açıklanmıştı. Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, bu yıl verilecek destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

TEKNE BAŞINA BİN TL’DEN BAŞLAYIP, 1450 TL’YE KADAR DESTEK

Müdür Remziye Kuleyin, Destekleme kapsamında; boyu 0- 4,99 metre olan deniz ve iç su balıkçı gemileri için adet başına bin TL, 5 ila 7,99 metre olanlar için 1250 TL, 8 ila 9,99 metre olanlar için 1.350 TL, 10 ila 11,99 metre deniz balıkçı gemileri ile 10 metreden büyük iç su balıkçı gemileri içinse 1450 TL. tutarında destek ödemesi yapılması kararlaştırılmıştır. 2022 yılı destekleme başvuruları 31 Ocak’ta başlamış olup; desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkililerinin, 25 Mart 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar il/ ilçe tarım ve orman müdürlüklerimize tebliğ ekinde yer alan ‘geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesi tebliğinden yararlanacaklar’ için dilekçe ve anket formu ile şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. Anket formunu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılarımızın destekleme ödemesinden faydalanamayacağını belirtir, şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.