Kaymakam Mesut Yakuta, Covid-19 salgınında ilçede günlük vaka sayılarında hızlı bir artışın yaşanması dolayısı ile rehavet uyarısında bulunarak “Sokaklarda yüzde 90’larda gördüğümüz maske takma oranının yüzdesinin azaldığını ve maskenin biraz daha estetik bir ürünmüş gibi kola, bileğe, çene altına takıldığını görüyoruz diyerek uyarılarda bulundu.” Son günlerde artan vakaların ardından uyarıda bulunan Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, "Bu zamana kadar verdiğimiz emekleri heba etmememiz için asla ve asla rehavete kapılmamalıyız" dedi.

“MASKEYİ AKSESUAR OLARAK KULLANIYORUZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta; Virüsün yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, iş yeri sahiplerini ve vatandaşları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları yönünde uyardı. Vatandaşları da aşı olmaları noktasında uyardı. Temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanında korona virüsten korumanın en etkili yolunun aşı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Yakuta, "Uzun bir sürenin ardından maalesef hastalıkta yeniden artış yaşanıyor. Biz de vatandaşlarımıza kurallara uymanın önemini, aynı zamanda aşı olmanın hem hastalığı önlemede hem de toplumsal hayatın seyrine yön veren alanlarda ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyoruz. Aşı olarak önce kendimizi, çevremizi ve yakınlarımızı koruyacağız. Bununla birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin okula gitmesi için de aşı oldukça önemli.  Vakfıkebir de aşılamada yüzde 70 seviyesine ulaştık. İnşallah en yakın zamanda bu oranı daha da yükseltip mavi ilçe statüsüne geçmeyi hedeflemekteyiz. Salgını tamamen bitinceye kadar tüm ekiplerimiz sahada aktif olarak uyarılara devam edecekler. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, lütfen kurallara uyalım ve aşımızı muhakkak yaptıralım" diye konuştu.

“TEDİRGİN EDECEK SEVİYEYE GELMEYE BAŞLADI”

Kaymakam Yakuta, Sokaklarda maske takmayan insanların sayısının arttığını dile getirerek “Pandemi süreci ile ilgili ben her zaman söylediklerimizi şimdide söylüyoruz. Bu tehlike, bu risk hala bitmedi. Neticede biraz rahatladık ve rahatlamakla beraber rehavet de oluştu. Sokaklarda yüzde 90'larda gördüğümüz maske takma oranının yüzdesinin azaldığını ve maskenin biraz daha estetik bir ürünmüş gibi kola, bileğe, çene altına takıldığını görüyoruz. Yeniden vatandaşlarımızı uyarmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Tekrar vaka sayıları hızla artmaya başladı. Hem ülkemizde hem de İlçemiz'de artmaya başladı. Rehavete düşmememiz lazım. Maske, mesafe ve temizlik bu işin formülü” dedi.

“VATANDAŞ TEDBİR ODAKLI SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Hiç kimsenin rehavete kapılmadan maske, mesafe ve temizlik kullarına dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yakuta, “Yeni süreçte artık bir bilinmeyenle mücadele etmediğimiz için, herkesin her şeyi bilir hale geldiği için ve artık herkes çok sıkıldığı için sosyal hayatımız, ticaretimiz artık insanların da sabrının zorlandığı noktalara geldiği için biraz daha vatandaş tedbir odaklı süreç yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu zaman bu işin üstesinden gelebileceğimize inandığımız bir süreç yaşıyoruz. Biz bu süreci aşılamalarla destekliyoruz. Kimsenin sürecin sonuna gelindiği gibi bir kanaate kapılmaması, maske, mesafe, temizlik üçlüsünden vazgeçmemesi lazım. İlçemizde vakalarımız artıyor ve bizi tedirgin edecek seviyelere gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.