Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Serap Çilingir, “Evim Yuvam Olsun” projesi kapsamında Kaymakamlık tarafından eve yerleştirilen depremzede ailesi ile ramazanın ilk orucunu açtılar.

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

“İLÇEMİZDE SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN ZİYADESİYLE MUTLUYUZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan Depremzede aile ile iftar sonrası yaptıkları sohbette şu ifadelere yer verdi. Uzan, “Depremin ilk gününden itibaren Vakfıkebir ilçesi olarak elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Kadınlı erkekli herkes bir şeyler yapmak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Tabi deprem bölgesinde çok sayıda can kayıplarımız vardı, yaralılarımız vardı. Öncelikle orada vefat eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalan yaralılarımıza acil şifalar, sabırlar ve geçmiş olsun dileklerimi bildiriyorum. Deprem sadece o bölgemizde olmadı, sadece 11 ilde değil tüm Türkiye'de oldu, deprem yüreğimizde oldu. Bu süre içerisinde siz değerli dostlarımızı ilçemizde ağırlamaktan burada birlikte olmaktan ziyadesiyle mutluyuz.  Her türlü ihtiyacınızda kaymakamlık bünyesinde kurulan büromuzda yardıma hazırız. Burada kalmak istediğiniz ne kadar süre olursa olsun her türlü çabamız ve gayretimiz sizler için devam edecektir. O konuda en küçük bir tereddüt göstermeyin. Ailelerimizin ve evlatlarımızın daima yanındayız. Burada emeği geçen, herkese vakıf çalışanlarımıza, belediyemize, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle acılar, böyle sıkıntılı günler göstermesin, Allah vatanımızı milletimizi korusun” dedi.

“SİZLER BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ”

Kaymakam Uzan, Sizler bizim ailemizsiniz. Allah büyük, Devlet Güçlü. Depremden önce nasıl bir hayatınız varsa ondan daha güzel günler inşallah sizlerin olacaktır. Bunun için devletimiz canla başla çalışıyor dedi. Sizler bizim başımızın tacısınız diyerek sözlerine devan eden Kaymakam Uzan, İlçemizde yaklaşık bir bucuk aydır depremzede ailelerimizi misafir ediyoruz. Bu ailelerimize elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Bizim için sizler özelsiniz ve önceliklisiniz. Bunun için ramazanın ilk iftarında depremzede ailemizle birlikte olmak istedik. Sizler bizim ailemizsiniz. İlçemize yerleştirdiğimiz depremzede ailelerimizi bir bucuk aydır ziyaret edip kendileri ile sohbet etme imkanı bulduk. Sizleri tanıma fırsatı bulduk. Depremden önce nasıl bir hayatınız varsa ondan daha güzel günler inşallah sizlerin olacaktır. Bunun için devletimiz canla başla çalışıyor. Bizler elimizdeki bütün imkanlarla sizlerin ihtiyacını gidermek için uğraşıyoruz.  Devlet olarak depremin izlerini silmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Allah ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin" dedi.