Başkan Muhammet Balta,  “Sahilimizin dolgu imar planını 2019 yılında Bakanlığımız tarafından onaylandı. Dolgu alanlarımızın ve kent merkezimizin fonksiyonel ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırladığımız Vizyon Projelerimizin uygulanmasına yönelik plan, proje ve kurumlarla görüşmeleri tamamladık, gereken onayları alarak tüm altyapıyı tamamladık, uygulama aşamasına getirdik.Sahilimizde yapacağımız projelerimiz hazır. Bunların altyapısını oluşturmak zaman aldı. Ayrıca yaşadığımız pandemi süreci ve büyük deprem felaketi tüm ülkemizi olduğu gibi ilçemizi de olumsuz olarak etkiledi” diye konuştu.

PROJELER 96 HEKTARLIK BİR ALANDA YAPILACAK

Bugüne kadar yapılan çalışmaları özetleyen Başkan Balta, “Sahilimizin bu aşamaya getirinceye kadar çok büyük emekler verdik, gayret gösterdik. Artık meyvelerini toplama zamanımız geldi. Vakfıkebir Sahilimizi bir bütün olarak planladık. Planlama alanı yaklaşık olarak 45 hektarı ilave olmak üzere 96 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Bir ucundaki plajımız ve yürüyüş yolumuz, diğer ucunda ekmek temalı millet bahçemizi yaptık, halkımızın hizmetine sunduk. Plajımız ile ilgili girişimcilerden oraya değer katacak önemli öneriler, projeler geliyor. Bunları değerlendirerek uygulayacağız. Ekmek Temalı Millet Bahçemizi restoran, ekmek satış, hediyelik eşya satış reyonları gibi bölümler ekleyerek bir yaşam alanı, bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Buraya yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza çağrı yapıyoruz. Kısa zaman içerisinde inşallah ihalesini yapacağız.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

SAHİL PARKI - İSKELE VE ÇEVRESİ PROJESİ - KARAVAN PARK

Sahilimizin Kıyı ve Sahil Düzenlemesi Amaçlı Dolgu İmar Planımız 2019 yılında Bakanlığımız tarafından onaylandı. Dolgu alanlarımızın ve kent merkezimizin fonksiyonel ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırladığımız Vizyon Projelerimizin uygulanmasına yönelik plan, proje ve kurumlarla görüşmeleri tamamladık, gereken onayları alarak tüm altyapıyı tamamladık, uygulama aşamasına getirdik. Altyapı hazırlıklarını tamamladığımız sahilimizde yer alan; Pazaryeri ve Kapalı Otopark Projesinin üç kez ihalesi yapıldı, ancak ekonomik şartlardan dolayı ihaleye kimse girmedi. Projemizi yeniden ihaleye çıkararak inşallah kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. 10 yıllık ihale süresi dolan Sahil Parkımızın projelerini hazırladık, en kısa süre içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. İskele ve Çevresi, Üst Geçit ve Karavan Park Projelerimizi de hazırlayarak uygulama aşamasına getirdik. İnşallah önümüzdeki dönem sahilimizi bölgemizin en güzel ve en yaşanabilir sahillerinden birisi haline getireceğiz” dedi.