Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Başkan Balta; “2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün ortaklığında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı üzerinden sunduğumuz “ÜRETİMDE KADININ ELİ” Projesi kabul edilerek,  DOKA Genel Sekreteri Sayın Onur Adıyaman tarafından sözleşmeleri imzalamıştık. Bu doğrultuda kadınlarımızın yöresel ürünlerini değerlendirebilecekleri bir merkezlerinin olması adına atıl durumdaki bu binamızı onararak kendileri için Kadın Mesleki Eğitim Merkezi açılması yönünde çalışma başlattık dedi.”

“VAKFIKEBİR KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURULACAKTIR”

Belediye Başkanı Muhammet Balta;  “Vakfıkebir İlçesi Hacıköy Mahallesi 391/27 parselde bulunan 576,06m² alana sahip yerleşkeye kurulu atıl ve harabe durumdaki tek katlı resmi bina Vakfıkebir Kadın Mesleki Eğitim Merkezi olarak tadilatı yapılarak ilçemiz üretici kadınlarına yöresel ürünleri değerlendirebilecekleri işleme tesisi oluşturulacaktır. Proje sonunda atıl ve harabe durumda bulunan bir kamu yerleşkesi, gün yüzüne çıkarılarak bölgedeki kadınlar için sosyal, kültürel, ekonomik yarar sağlayabilecekleri bir Mesleki Eğitim Merkezi haline getirilecektir. Kadın çiftçilere tarımsal ve hayvansal ürünlerini işlenmesi konusunda eğitim alabilecekleri ve pazarlayabilecekleri Vakfıkebir Kadın Mesleki Eğitim Merkezi oluşturulacaktır.”

“KADINLARIN GELECEĞE YÖNELİK DAHA SAĞLAM ADIMLAR ATMALARI SAĞLAYACAKTIR”

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Başkan Balta; Üretimde Kadın Eli Projemizle, İlçemiz kırsal alanında ikamet eden çiftçilikle geçimini sağlayan kadın çiftçilere yönelik çalışma ve işletme kültürü oluşturacak eğitimler verilerek, kooperatif faaliyetine dâhil edilmeleri sağlanacaktır. Böylelikle toplumsal hayatın içinde kendine yer bulan kadın çiftçilerde sosyal, kültürel ve ekonomik imkânlar konusunda farkındalık oluşturarak, gelir düzeylerinde artış sağlanacaktır. Vakfıkebir Kadın Çiftçi Mesleki Eğitim Merkezi kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını arttırmak, kadınların her alanda olduğu gibi iş alanında da statüsünü güçlendirerek geleceğe yönelik daha sağlam adımlar atmasını sağlayacaktır dedi.