Kongrede konuşma yapan Erbakan, siyaseti makam için değil, Allah rızası için yaptıklarını söyledi. “Yeniden büyük Türkiye öncülüğünde, yeryüzünde adil bir nizamı hakim kılmak için siyaset yaptıklarını” ifade eden Erbakan, “Erbakan Hoca’mızın vefatı sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde ortaya çıkan Milli Görüş’ün siyasi alandaki temsil sorunu, bundan 4 sene önce, 23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partimizin kurulmasıyla sona ermiştir” diye konuştu.

81 İL VE 900’DEN FAZLA İLÇEDE TEŞKİLAT

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Seçimlere 1 yıldan az süre kalmasına rağmen 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilat kurup kongre süreçlerini icra ettiklerini ve 100 bin sandık baş müşahidi belirlediklerini anlatan Erbakan, tüm illerde kadın, gençlik, köy ve mahalle teşkilatları kurduklarını vurguladı.

“Biz parti olarak bu noktaya medya rüzgarıyla, holding patronlarının desteğiyle, iktidar gücüyle, Hazine yardımı alarak veya dış güçlerin desteğiyle gelmedik; Cenabı Allah’ın yardımıyla, davamızın bereketiyle, fedakar dava erlerimizin gayreti ve terlemesiyle geldik” diyen Erbakan, 81 ildeki 681 refah projesi, ekonomik bağımsızlığı sağlayacak “milli kaynak paketleri”, katma değeri yüksek milli teknoloji hamleleri, “ilk 100 gün icraat planlaması” ile yol haritası belli, deneyimli, ehliyetli ve liyakatli kadrolarıyla yaşanabilir ve yeniden büyük Türkiye’yi inşa etmeye hazır olduklarını anlattı.

“HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK”

Kendilerine her fırsatta hangi ittifakta yer aldıklarının sorulduğunu aktaran Erbakan, şöyle konuştu: “Ne ittifakı yahu. Milli Görüş yanardağ olmuş patlıyor. Milletimiz ‘Yeniden Refah’ diyor, akın akın Yeniden Refah’a koşuyor. Yeniden Refah Partisi olarak ittifakımız milletimizledir. Partimizin Amerikalarda, İngilterelerde icazet arayışı olmamıştır. Partimiz, milletimizden hariç gizli görüşmeler yapmamış, pazarlık masalarına oturmamıştır. Gücünü yalnız Allah’tan ve aziz milletimizden almaktadır. İktidarı Washington’dan, Londra’dan değil, aziz milletimizden istemektedir. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, Milli Görüş prensipleri ve projeleri ile milletimizin derdine derman olmaktır.”

Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir ilçe başkanı Sadettin Çiçek yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 81 ilinden on binlerce kişinin katıldığı kongreye Vakfıkebir ilçemiz olarak 2 otobüs ve 85 kişiyle destek verdik. Büyük bir gurur ve heyecan ile 2. Olağan Büyük Kongremizi geride bıraktık. Ülkemizin dört bir yanından 70 bini aşkın insan adeta salona akın etti. Biz de ilçe teşkilatımızın katkılarıyla partilimiz ve gönüllümüzle Ankara’daydık. İktidar yürüyüşümüze bir kez daha şahitlik ettik. Bu uğurda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın emrinde yönetimimizin yanındayız” dedi. 2. Olağan Kongre ile Genel Başkanları Fatih Erbakan’ın seçim startını da verdiğini hatırlatan Çiçek, “Hayallerimiz, icraatlarımız, Milli Görüş’ün bugüne kadar ortaya koydukları ve gelecek perspektifimizle milletimizin teveccühüyle ülkemizin geleceğine imza atmak için geliyoruz. Bizler ittifakı vatandaşlarımızla yapacağız” ifadelerini kullandı. Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir ilçe başkanı Çiçek sözlerini şöyle tamamladı; “Muhteşem kongremize biz de Vakfıkebir teşkilatı olarak muhteşem bir şekilde hazırlandık. Ben, Vakfıkebir farkını en güzel şekilde ortaya koyan başta Yönetim Kurulumuz olmak üzere, teşkilatımıza ve katılım gösteren tüm partililerimize, halkımıza teşekkür ediyorum. Bu şuur ve samimiyetle inşallah bundan sonra çok daha güzel işleri hep birlikte başaracağız. “