Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat beraberinde Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile ülke ve bölge gündemine dair konular hakkında bir süre sohbet ettiler.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

2. BÜYÜK KONGREMİZİ 65 BİN KİŞİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİK, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Yenide Refah Partimizin 2. büyük kongresi milletimize hayırlı olsun. Türkiye’nin her yerinden akın akın Ankara ARENA Salonuna insanlar otobüslere akın akın kongremize katıldılar. Türk Siyasi Tarihinde ilk defa bu büyüklükte kongre yapıldı. Resmi rakam olarak 65 bin kişi oldu. Bizde de otobüs otobüs gelenlerden hatta bütün otobüslerde memnuniyet anketi yaptırdık. O anketler sonucu gelenlerin TC kimlik numarasına varıncaya kadar sisteme yüklüyorsunuz çünkü bir şehre seyahat etmek için kişilerin bilgilerini girmeniz lazım sisteme. Bunlara dayanarak yaptığımız çalışma da 65 bin kişilik katılım oldu. Hatta orada yer bulamayanlar gençlik parkında da toplanmışlar. Polis rakamlarına göre 85 bin olduğu söylendi. Ankara’dan katılanlara çok istatistik tutamadık. Çünkü seyahat etmediler. Bizzat herkes kendi aracıyla hatta yürüme gelen bile var. Dolmuşla gelen bile var. Türk siyasi tarihinde çok güzel ve iz bırakan bir kongre oldu. Bir de esas ilgi çeken içeride ve dışarıda katılanların heyecanı çok görülmeye değerdi. Orada bir adamın ifadeleriyle ben 10 yıldır buradayım böyle bir kalabalık görmedim diye videosu rekor kırdı. Gerçekten büyük kongremiz her haliyle dikkate değerdi. Genel başkanımızın Türkiye meselelerine hâkim oluşu çok ilginçti. Her şeyiyle en ufak noktasına kadar bütün meseleleri tıkır tıkır bir yere bakmadan tamamen milletin gözünün içine bakarak ifadelerini belirtti. Bu da çok önemli çünkü olaylara çok vakıf yaklaşık, 4 yıldan beri Yeniden Refah Partisi bu meseleleri Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırmış, kitaplaştırmış. Diğer siyasi partilere göndermiş. İktidar olduğumuz zaman neyi ne zaman yapacağımızı en ince ayrıntısına kadar çalışmış bir kişi olarak genel başkan olarak orada sunumunu yaptı. Trabzon’dan gelince yerelde bizim 1200 kişiyi Trabzon’dan 30 otobüsü Ankara’ya taşıdık. Biz otobüs bulmakta zorlandık. Bu seyahat esnasında dönüşte katılımcılardan anket yaptık. Bizde ilk defa yaptık bunu. Memnuniyet anketi yaptık. %99.9’u bizden, seyahatten memnun olduklarını belirttiler. Kongre salonundaki gördüğü manzaradan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Bir başka faaliyetimizi de mutlaka katılacaklarını söylediler. Üye olmayanlar bizle gelirken arkadaşımız, eşimiz, dostumuz bizle Ankara’ya gelin kongreye gidelim dediğimiz halde başka parti mensubu iken ya da kararsızken dönüşte kararını verdi üye oldu. Öyle de bir tablo yaşadık. Çünkü orada bir heyecan yaşadı. Bunlar memnuniyet verici tablolar. Biz Trabzon da araç bulma sayısı konusunda 10 otobüs daha bulabilseydik doldurabilirdik. Çünkü gelmek isteyip de gelemeyenler oldu dedi.”

“İLK BASIN ZİYARETİMİZ SİZE OLDU”

Başkan Pulat, Vakfıkebir İlçe başkanımız Saadettin Çiçek ve yönetim kurulu kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizlere Vakfıkebir’de esnaf ziyareti yapalım diye epey zamandan beri söylüyorlardı. Bize de Trabzon İl Başkanlığı görevi geleli 4 ay oldu. İlk haftası sizi ziyaret ettik. İlk basın ziyaretimiz size oldu. Gelir gelmez ilk kongremizi yapmak zorunda kaldık. Onunla ilgili çalıştık. Ekip çalışmalarımız oldu. Kongre hazırlıklarımız oldu. Yaklaşık 45 günümüz böyle geçti. Peşinden kongre yapılmayan ilçelerimiz vardı onlarda kongre yapma noktasında çalışmalarımızı yaparken büyük kongre gündeme geldi. 6 Kasım’daki büyük kongreye hazırlanmak zorunda kaldık. Derken bu 4 ayı kongrelerle geçirdik. Yani sahaya inip insanımızla esnafımızlar vatandaşımızla hasbihal olamadık, dertleşemedik. Kongreleri bitirdik. Gerçi ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Kongrelerimizi bitirir bitirmez büyük kongreyi de yapınca dedik ki artık insanımızla sokakta cadde de iş yerlerinde bir araya gelelim dedik. Bu doğrultu da sürmene de esnaf ziyareti yaptık, düzköyde esnaf ziyaretimizi yaptık, şimdide Vakfıkebir’deyiz.

“İNSANLARIN EKONOMİK OLARAK MORALLERİ BOZUK”

Vakfıkebir’de gördüğümüz şu; insanların tabiki ekonomik olarak moralleri bozuk. Esnafımızın yanına gittiğimiz zaman o ay ki çeklerin nasıl ödeyeceğinin endişesi içinde olduklarını görüyoruz. Hakikatten esnafımız bir sıkıntıda. Biz girer girmez yine moral bozukluğu devam ediyor. Fakat Yeniden Refah deyince Fatih Erbakan deyince bir gülümseme geliyor, ilgi alaka görüyoruz. Bu da bizi son derece memnun etti. Gezdiğimiz yerlerde gelen talep şu; daha sık gelin gidin bizi unutmayın ve tabi beklentileri var.

“TEK ÜMİTLERİ MİLLİ GÖRÜŞ”

 İlginçtir ki 6’lı masa var. Fakat muhalefet olarak milletin derdiyle dertlenmiyor. İktidar zaten 20 yıldır bu memleketi yönetiyor. Geldiğimiz nokta belli. Tek ümitleri milli görüş. Neden? Özellikle belli bir yaşın üstündeki insanlar rahmetli Erbakan hocamızın yaptıklarını anlatmakla bitiremiyor. Bunları gençlerde biliyor. Videoları izliyor. O günleri hayırla yad edenler var. Şimdi şöyle de söyleniyor; Erbakan hocamızın yolunda mı Fatih Bey diye. Aynı yine saygı değer başkanımız Erbakan hocamızın yolunda adım adım ilerleyeceğine her halükarda beyan ediyor. Çalışmalarıyla kitaplarla ortaya koymuşuz. Biz Türkiye’yi biliyoruz. 81 ile 681 proje ile kaynak paketleriyle geldiğimiz zaman adeta donanımlı olan tek parti Yeniden Refah Partisidir. Vakfıkebir insanımızdan heyecan aldık. Bunu da belirtmek isterim. Samimi davranışları bize karşı tebessümleri sıcakkanlılıklarından dolayı özellikle Vakfıkebirli kardeşlerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz. Yine Vakfıkebir ilçemizde çalışmalarımız devam edecek diyerek teşekkür etti.