Vakfıkebir İlçesi Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi İşbirliği Komisyonu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 2. toplantısını Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta Başkanlığında gerçekleştirildi.


 
Vakfıkebir Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; 2018/2019 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi, Birinci dönemde ortaya çıkan aksaklıkların değerlendirilmesi, 2018/2019 eğitim öğretim yılı ikinci dönem Hayat boyu öğrenme kapsamında ihtiyaçların belirlenmesi, İşbirliği yapılacak kurum ve kuruluşların belirlenmesi, 2.Dönem Etkinliklerin planlanmasına dair fikirler alınarak fikir birliği oluşturuldu.
 
İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta; “İlçe hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve iş birliği komisyonu ilçedeki resmî, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla yılda iki kez toplanır.  Bu gün buraya halk eğitimi merkezimizin yılın ikinci yarısında ilçemize daha iyi hizmet verebilmesi için yapacaklarımızı paylaşmak için toplamış bulunuyoruz.
Halk eğitimi merkezleri örgün eğitimi dışına çıkmış veya örgün eğitime devam eden bireylere bünyesinde açtığı çeşitli kurslarla hizmet vermektedir. Ayrıca bünyesin de açtığı sosyal ve kültürel kurslarla da gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle de önemli bir misyonu yerine getirmektedir.
Bu güne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalara bu günden sonrada devam edeceklerinin bilinci içinde olduklarını belirterek bu çalışmalarda ilçemizdeki kurumlardanda destek aldıklarını belirtti. Aynı desteği ikinci dönemde de ilçemizdeki tüm kurumların sağlamasını bekliyorum. Halk eğitimi Merkezimizin ilçemize vermiş olduğu eğitim hizmetlerinin önemini biliyoruz.   Şimdiye kadar olduğu gibi bundan böylede öğrenimini tamamlamış bireylere bünyesinde açtığı kurslarla eğitim vermeye devam eden merkez çalışanlarına teşekkür ediyorum.  Yalnız bu çalışmaları yaparken ilçemizdeki kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlarından da yardım almaktadır. Kurumumuzda bu güne kadar işbirliği yapan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum dedi.”
 
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M.Birol Yüksek;  Birinci dönem Halk Eğitimi Merkezi Bünyesinde 48 Mesleki Kursuna 886, 90 Genel Kursuna 2083,10 Okullar Hayat Olsun Projesine 141, 2 YGS kursuna 133, 3 Okuma Yazma Kursuna 10 olmak üzere toplamda 153 Kursumuza toplamda 3253 vatandaşın katıldığını ve açılan bu kurslarda 22 öğretmen ve 52 usta öğretici görev almış olduğunu belirtti. Müdür Yüksek, Ayrıca kurumumuzda Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri yürütülmektedir. Bu yıl açık öğretim ortaokuluna 15, açık öğretim lisesine 150 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Yaptığımız çalışmalarda desteğini esirgemeyen Yerel Yöneticilere ve kamu kuruluşlarının idarecilerineçok teşekkür ediyorum dedi.
Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu; Halk Eğitimi Merkezi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde kurumumuzun bünyesinde birçok kurs açılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Kurumumuz yurdumuzun sayılı gençlik merkezlerinin başında gelmektedir. Bu sebeple Halk eğitimi merkezi müdürü başta olmak üzere çalışanlarına teşekkür ediyorum. İlçe Gençlik Merkezi olarak kurumumuz bünyesinde açılan kursların malzeme ihtiyacı ilimiz tarafından karşılanmaktadır. Bazı kurslarımızı ise ilimizde olmayan araç gereçleri kursiyerler tarafından karşılanmak zorunda kalıyor. Kurum Olarak yine de tüm araç gereçleri temin etmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum dedi.
İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil; Kurum olarak tüm tesislerimizi Halk eğitimi merkezi kurslarına tahsil etmekteyiz.
Bazı kurslarda malzeme sorunu çektiğimiz oluyor ama en asgariye indirmek için uğraşıyoruz dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy: Bu yıl Haziran ayı itibarı ile Dershanelerin kapatılması söz konusu. Dolayısıyla gelecek yıl büyük bir ihtimalle mezun öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kursları Halk eğitim merkezlerine verilecek. Halk Eğitimi Merkezimiz mevcut binası ile bu kursları açmakta sorun yaşayacaktır. Gelecek yıl herhalde en büyük sıkıntıyı üniversiteye hazırlık kurs binasında yaşayacağız. Dedi. Görüşülen gündem maddelerinin ardından toplantı son buldu.