Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan ve beraberinde yer alan Jandarma personeli, Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan'ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Ziyaret sırasında açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan sözlerinde şu ifadelere yer verdi.

“GÜCÜNÜ KANUNLARDAN, DESTEĞİNİ AZİZ MİLLETİMİZDEN ALIYOR!”

VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, “Jandarma Teşkilatı ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güveni için canı pahasına büyük bir fedakârlık ve üstün bir görev anlayışıyla vatandaşlara hizmet etmektedir. Devletimizin en köklü kuruluşlarından birisi olan Jandarma Teşkilatımızın Kuruluşunun 183. Yılını gururla kutluyoruz. Bilgi birikimi ve tecrübesiyle halkımızın selameti, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için yüksek vazife şuuruyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, geçmişten günümüze huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından birisi olmuştur. Terörden asayişe, trafik denetimden organize suçlara kadar geniş bir sahada görevini başarıyla sürdüren Jandarma Teşkilatımız, bu temel görevlerinin yanı sıra toplumla ilişkiler noktasında da önemli hizmetlerde bulunarak devlet-millet kaynaşmasına vesile olmaktadır. Jandarma Teşkilatı, tecrübeli kadrosu, disiplinli görev anlayışı, yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi ile üstlendikleri her görevi hakkıyla yerine getirerek gösterdiği kahramanlıklarla halkımızın daima güven ve sevgisine mazhar olmuştur. Vatan savunmasında, bölünmez bütünlüğümüzün korunmasında, ülkede huzur ve güvenliğin sağlanmasında üstün bir hizmet anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, iyi yetiştirilmiş ve çağın gereklerine göre donatılmış personeli ve üstün vazife bilinci ile milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Silahlı Kuvvetlerimizin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, ATATÜRK İlkelerine bağlı, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsemiş ve halkımızla bütünleşmiştir.

Bu önemli görevleri ifa ederken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak, aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımızın yasalara, demokratik değerlere, temel hak ve hürriyetlere bağlı olarak her zaman suç ve suçlularla mücadelesini etkin bir şekilde sürdüreceğine inanıyoruz. 

Bu düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 183. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, görevi sırasında şehit olan kahramanlarımızı rahmet, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere gazilerimizi minnetle anıyor, Jandarma Teşkilatı`na görevlerinde başarılar diliyorum.”. ifadelerini kullandı.