“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü dolayısıyla özel eğitim öğrencilerinin katılımı ile Gençlik Merkezinin bahçesinde Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil ve gençlik liderleri ile birlikte etkinlik düzenledi.

“ÖZEL BİREYLERİNİZE NE KADAR SABIR, İHTİMAM VE İLGİ GÖSTERİRSENİZ, O KADAR MEDENİ BİR TOPLUM OLURSUNUZ”

Etkinlik dolayısı ile bir açıklama yapan Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Bir toplumun medeniyet seviyesi özel bireylerine gösterdiği ihtimam ile ölçüldüğünü belirterek, “Özel bireylerinize ne kadar sabır, ihtimam ve ilgi gösterirseniz, o kadar medeni bir toplum olursunuz. Sanmayın ki, onlar topluma yük olurlar. Onlara yeterli ilgiyi gösterirseniz, toplumdan aldıklarını, topluma fazlasıyla verirler. Yeter ki, onların öğretmeni, yol arkadaşı ve destekçisi olalım. Bu ekinlik ile bu anlayışı bir kez daha toplumun gündemine getirmiş oluyoruz dedi.”

“OTİZMİN EN ETKİLİ TEDAVİSİ ÖZEL EĞİTİMDİR”

Müdür Civil, Her çocuğumuzun, en iyi eğitimi alması öncelikli hedefimizdir. Otizmin en etkili tedavisi özel eğitimdir.  Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor.  Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.  Otizmli çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade edemezler. Genellikle mimiklerle duygu ve düşüncelerini ifade edebilirler. Otizmli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için eşyaların yerini değiştirmemeye, yer değişikliği yapmamaya özen göstermeliyiz. Otizmli çocuklar birbirlerine benzemezler. Konuşmakta da sıkıntı çeken otizmli çocukların kullandığı kelime sayısı 10’u geçmez. Ancak erken teşhis ve eğitimle otizmli çocuklar belli bir seviyeye gelir.  Uzun bir eğitim süreciyle engelli çocuklarımız da toplumla iletişim kurabilir. Bu yüzden engelli çocuğu olan aileler mümkün olduğu kadar çocuklarının eğitimine erken başlamalı ve çocuklarının sosyal ve sportif aktivitelerle topluma alışmalarını sağlamalıdır.  Biz ilçe gençlik merkezi olarak bu konuda engelli çocuklarımıza ve ailelerine faydalı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve daha fazla gayret göstermeye de devam edeceğiz. Otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir. Bu duygularla, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim, sağlık ve spor hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını dilerim. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın topluma entegre olması ve sosyal hayatta yer almasını sağlamak için büyük atılımlar ve çalışmalar ortaya koymaktadır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın eğitimi, bakımı ve sosyal hayata kazandırılması için çalışmalar, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde tüm otizmli vatandaşlarımızı unutmadığımızı ve onlarla birlikte bu hayatta var olduğumuzu belirterek, önlerindeki süreçte başarılar temenni ediyor, bütün engelli çocuklarımıza, ailelerine ve milletimize sağlıklı, hayırlı ve mutlu bir gelecek diliyorum dedi.