Baharın Gelişini Müjdeleyen Nevruz Kutlaması Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi'nde gençler tarafından kutlandı. Soğuk havaya rağmen Nevruz ateşini yakan gençlik liderleri ve gönüllü gençler sazlı sözlü eğlence ile Nevruz coşkusunu yaşadı.

Baharın müjdeleyicisi olan "Nevruz Bayramı" Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi'nin bahçesinde coşkuyla kutlandı. Mustafa Turpçu Gençlik Merkezi bahçesinde nevruz ateşi yakan gençlik liderleri ve gönüllü gençler Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil ile birlikte sazlı sözlü eğlence ile Nevruz'u kutladı. Soğuk havaya rağmen gençlik merkezinin bahçesinde yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayan gençlik liderleri ve gönüllü gençler unutulmaz anlar yaşadı.

“ATEŞ YAKILDI, DEMİR DÖVÜLDÜ”

Oldukça eğlenceli geçen Nevruz etkinliği ile ilgili konuşan Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, "Bugün 21 Mart Nevruz Bayramı ve aynı zamanda 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasının başlangıcı. Nevruz, binlerce yıllık geçmişe uzanan bir gelenek. Bu gelenek, bu bayram Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar birçok ülkede yaşatılıyor, kutlanıyor. Ülkemizde daha önceden geleneksel olarak kutlanan Nevruz, 1995 yılından itibaren resmi bayram olarak ilan edilmiş olup, yurdumuzun bütün vilayetlerinde değişik etkinliklerle kutlanmaktadır dedi. Nevruzun baharı müjdelediğini ve doğanın yeniden canlanması olduğunu belirten Müdür Civil, sözlerine şöyle devam etti: “Nevruz Bayramı ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü birlikte kutluyoruz. Nevruz, yeniden canlanmaya başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı ve dostluğu simgeler. Nevruz dünyada en eski bayramlardandır. Nevruzun köklü ve zengin bir geçmişi bulunmaktadır. Nevruzun birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmesini diliyor Nevruz Bayramınızı kutluyorum. Nevruz baharın gelişinin müjdeleyicisidir. Atalarımızın coşku ile kutladığı Nevruz Bayramını bizde Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi olarak kutladık" dedi.

Nevruz ateşinin yakıldığı kutlamada Gençlik Merkezi tarafından sazlı sözlü olarak çalınan müzik eşliğinde gençlik liderleri ve gönüllü gençler coşturuldu. Ayrıca gençler Örs üstünde demir döverek geleneklerini yaşattılar. Gençler, şarkı ve türkülere eşlik etti.