Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mürüvet Albayrak rehberliğinde “Gelecek Bizim” adlı projeyi yürüterek özgüven kazanıyorlar.



Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Koordinatörlüğünde ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfının ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları HOPO Projesi Yarışması kapsamında Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mürüvet Albayrak rehberliğinde “Gelecek Bizim” adlı projeyi yürütüyorlar.  Projenin amacı; öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlamak,  hayal güçlerini geliştirmek, yeni fikirler üreterek girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmak, üreterek öz güvenlerini artırmak.
“BU PROJE İLE ÖĞRENCİLER İÇİN DÜŞÜNÜLEN HEDEF”
Öğrenciler proje kapsamında aile ekonomisine katkıda bulunmak ve bir ürüne katma değer kazandırmanın yollarını bir örnekle görme açısından ilçemiz pazarına giderek zeytin aldılar.  Daha sonra pazardan aldıkları zeytini sofralarında yemek üzere işlemlerden geçirerek hazır hale getirdiler.
Öğrenciler hayallerindeki oyuncakları ailelerinin yardımı ile tasarlayıp yaptılar. Öğrenciler kendi oyuncaklarını yaparak aile bütçesine katkıda bulunmanın yanında aileleriyle farklı bir etkinlik ile hoş vakit geçirdiler.
Yine proje kapsamında öğrencilere Giresun Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Önder Başuslu tarafından Girişimcilik konulu seminer verildi. Öğrenciler girişimcilik ile ilgili merak ettiklerini Önder Başuslu’ya sorarak konu hakkında fikir sahibi oldular.