Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Kızılay Kan Merkezinin yapmış olduğu işin çok büyük önem taşıdığına işaret etti. Kamburoğlu, “Kan ihtiyacı olan bir kişi bu önemi daha da iyi biliyor. Ne yapacağını bilemediği anda karşısına Kızılay çıkıyor. Yapmış olduğunuz çalışmalarla ihtiyaç olan kanlar stokta bekleyerek vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap veriyor. Vatandaş olarak bizler o anı yaşamadan da bu işin ne kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekiyor” derken, kan bağışının önemine değindi.

“Kan bağışı kapasitesini ne kadar arttırırsak biz insanlığa o kadar yardım etmiş oluruz”

Kızılay’ın vatandaşların sorunlarını giderebilmek amacıyla devamlı bir çalışma içerisinde bulunduğunu söyleyen Yazı İşleri Müdürü Kamburoğlu, “Çok önemli bir görevi başarılı bir şekilde sürdürüyorsunuz. Kan bağışı noktasında Türkiye’de ilk sıralarda olduğumuzu bilmek bize gurur verdi. Kızılay’ımız tüm insanlığa hizmet veren bir kurum. Yaptığınız çalışmalar bizleri de mutlu ediyor. Sizleri her zaman destekliyoruz. Kan bağışı yapılan ortamın sağlıklı ve modern olması elbette önemli ancak onun içerisini doldurmak, süreklilik kazandırmak devamlı bağışçılarımızın kan vermesi çok önemli. Vatandaşlarımız kan bağışı noktasında duyarlı. İlçemizde kan aracı ile kan alınırken otobüsün önünden ne zaman geçsem her zaman dolu gördüm. Vatandaşlarımız severek, gönüllü olarak geliyor, kan bağışında bulunuyor. Vatanını, milletini, insanını seven herkes kan vermek için sıraya giriyor. Kan bağışı kapasitesini ne kadar arttırırsak biz insanlığa o kadar yardım etmiş oluruz, vücudumuzun zekatını da bu şekilde vererek Allah katında da sevap işlemiş oluruz. Sizlere emeklerinizden, vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran ise Ahmet Kamburoğlu’na misafirperverliği ve nazik düşünceleri için teşekkür etti.