Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu Büyükşehir Otobüslerine tepkiler büyüyor. Çobanoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yolcu taşıma otobüsleri tüm uyarılara rağmen toplu taşımada çekilen görüntüler karşısında ‘pes’ dedirtiyor dedi.

Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan bu yanlış uygulama ile ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Başkan Çobanoğlu yaptığı açıklamada; İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla oturan yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıması gereken Büyükşehir Belediye Otobüslerinde lebalep yolcu doldurarak sefer yapması pes dedirtti. Tonya, Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı hattında seferler düzenleyen Büyükşehir otobüslerinde %50 kuralına uyulmadığı gibi vatandaşlarında sosyal mesafeye uymadıkları görülüyor dedi.

TOPLU TAŞIMADA ‘PES’ DEDİRTEN GÖRÜNTÜLER!

Başkan Çobanoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi corona virüsüne karşı alınan tedbirleri hiçe sayıyor. İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsü tedbirleri kapsamında ‘şehir içi toplu taşıma araçlarında, oturan yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıyacak' kararı alınmıştı. Bu genelge kararına rağmen Büyükşehir Belediye Otobüslerinden gelen görüntüler bu kadarına da ‘pes’ dedirdiyor. Büyükşehir Belediye Otobüslerinde kurallar geçmiyor mu? Yayınlanan genelge Büyükşehir Belediye Otobüsleri tarafından neden uygulanmıyor? Yayınlanan genelgeyi uygulamayanlar bu gücü nereden alıyorlar. Bu genelge Büyükşehir Otobüslerini kapsamıyor mu? Yetkilileri göreve davet ediyorum dedi.

"SOSYAL MESAFE UNUTULDU"

Başkan Çobanoğlu, Otobüs içerisinde oturacak yer dahi bulunmazken ayakta yolculuk yapan vatandaşların ise yoğunluktan dolayı sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülüyor. Bu salgın döneminde devletimiz bu kadar tedbir alırken büyükşehir belediyesinin yayınlanan genelgeye ve bu bandemi kurallarına uymaması halkımız tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bu tepkileri ve şikayetleri hiçe sayan Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı aynı şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. Bizim Minibüsçü esnafımızın günahı nedir. Bir yolcu fazla alsalar hemen cezayı basıyorlar, araçlarını bağlıyorlar dedi.

"MİNİBÜSÇÜ ESNAFINA %50 GENELGE UYGULAMASI"  

Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, “Bir tarafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi corona virüsüne karşı alınan tedbirleri hiçe sayıyor. Diğer tarafta ise zavallı minibüs şoförleri her gün %50 denetiminden yani kontrolden geçiriliyor. Adalet bunun neresinde.  İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsü tedbirleri kapsamında ‘şehir içi toplu taşıma araçlarında, oturan yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıyacak' kararını minibüsçülere aynen uygulatılırken, Büyükşehir Belediyesi Otobüslerini bu genelgeden muaf tutmak adaletli bir davranış olamaz. Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya ve Çarşıbaşı ilçelerinden Trabzon’a yolcu taşıyan minibüsçüler %50 kuralına uymadıkları zaman hemen anında fazla yolcu aldınız deyip caza yazıyorlar. Bu kontrolleri ve cezaları yazan şahıslar ve kuurmlar Acaba Büyükşehir Belediye Otobüslerini görmüyorlar mı? Acaba birilerinden mi? korkuyorlar. Minibüsçü esnafına yazık değimi? Minibüsçü esnafını yok mu sayıyorlar. Yada Minibüsçü esnafını ortadan kaldırmak mı? istiyorlar. Yetkililere sesleniyorum, artık bu adaletsizliği ortadan kaldırın. Büyükşehir Belediyesinin bu vurdum duymaz, genelge tanımaz tavırlarına dur diyecek bir güç yok mu? Bunların hepsinin cevabını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Minibüsçü esnafı zor durumdadır dedi.”