Vakfıkebir Büyükliman İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığına seçilen çiçeği burnunda Başkan Ayşe Şaffak, Yarıyıl karne töreninde başkan olarak ilk karne heyecanını öğrencilerle birlikte yaşadı.



2018-2019 Eğitim öğretim yarıyıl karne heyecanını yaşadığımız şu günlerde, Büyükliman İlkokulunda Okul Aile Birliği Başkanlığına seçilen çiçeği burnunda yeni başkanı Ayşe Şaffak, öğrencilerin karne heyecanına ve sevincine ortak oldu. Başkan Ayşe Şaffak karne töreni sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Başkan Ayşe Şaffak; “Okul Aile Birliği Başkanlığı özveri isteyen ve sosyal yönden aktif olan kişilerin muhakkak görev alması gereken bir sorumluluktur. Çocuklarımızın eğitimi ile zaten anne olarak bizler yakından ilgileniyoruz. Bu vesile ile hem de bu kutsal görevi en iyi şekilde yürüteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yıl aile birliği olarak ilk yarıyıl karne heyecanını çocuklarımızla birlikte yönetim olarak bizde yaşıyoruz.  Başkan Şaffak; Notu düşük olan çocukların velilerinin bu durumu nezaket içinde evlatlarıyla konuşarak çözmelerinin mühim olduğunun altını çizdi. "Ailenin daha sonra öğretmenlerle iş birliği yapması önemlidir. Aile okulla sadece karne gününde değil, okulun başlangıcından itibaren iş birliği yaparsa karne notlarının da önemi kalmayacak. Mühim olan çocuğun kendi içindeki gelişiminin sağlanmasıdır." Anne ve babaların yarıyıl tatilini çocuklarıyla diyaloğu artırmak, iletişim kanallarını geliştirmek için fırsata çevirmesi gerektiğine vurgu yapan Şaffak, ailelere bugünü stresli, bir şeyin sonuçlandığı ya da başarıldığı bir gün olarak değil, bir dönemin tamamlanması olarak görmesini tavsiye etti. Şaffak, yoğun tempoda olan ailelerin birbirlerine vakit ayıramadığını belirterek, "Çocukla ailenin etkileşimini artırıcı birtakım etkinlikler yapılmalıdır. Bu sömestr aile kırık notlara odaklanmaktansa çocukla farklı sosyal aktiviteler yapmalıdır." dedi.