VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İl Müftüsü Selami Aydın, Beşikdüzü Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Bekar, daire amirleri, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

“BU CAMİLERİMİZ BEYTULLAH’IN ŞUBELERİ, ALLAH’IN EVLERİDİR”

Kur’an tilaveti ile başlayan törende Büyükliman Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mimar Ziya Usta’nın açış konuşmasının ardından İl Müftüsü Selami Aydın yaptığı konuşmada: “Allah adına inşa edilen ilk ev Beytullah’tır. Bu camilerimiz Beytullah’ın şubeleridir, Allah’ın evleridir. Bugünde burada Karaağaçlı Mahallesi Camii ve Kursu’nun temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise; “Bu yörede camiye ihtiyaç vardı. Burada cami ile Kur’an Kursu’nun inşa edilecek olması ayrı bir güzelliktir. Bu girişimi kutluyorum, destekliyorum. İnşallah el birliği ile güç birliği ile en kısa zamanda temelini atacağımız camimizi bitirerek ibadete açacağız.” diye konuştu.  Hayırlı bir işin temel atma törenindeyiz diyen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta konuşmasına şöyle devam etti: “Bu eserin ortaya çıkmasında emeği olanlar hayırseverlerimizdir. Allah onları eksikliğini vermesin. Allah onlardan razı olsun.”

Tonya Kaymakamı Muhammet İkis’de kampanyaya katılacaklarını, destek vereceklerini ifade etti. Törende son konuşmayı AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptı. Cora konuşmasında: “Bugün Karaağaçlı Mahalle Camii ve Kur’an Kursu inşaatının temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. İslam büyüklerinin ikaz ve irşadları ile fedakar Müslümanların ihlaslı teşebbüsleri neticesinde ilim ve irfan sahibi nice evlatlarımız Kur’an Kurslarında yetişmektedir. Bu değerli vazifede emeği olan herkese teşekkür eder, ilçemize, ilimize, İslam Alemi’ne hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.