Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Korona virüs tedbirleri kapsamında mesai saatleri sınırlanan berberlerin ve kuaförlerin çalışma saatleri ilçemizde yeniden gözden geçirilmelidir dedi.

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Gazetemizi ziyaret ederek Haber Müdürümüz Sadık Aydın’a konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme açıklamasının ardından 1 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen kabine toplantısında alınan kararlardan biri de işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili olmuştu. Koronavirüsle mücadele kapsamında salgının bulaş hızını düşürmek amacıyla çalışma saatleri azaltılan işletmelerden biri de kuaförler ve berberler olmuştu. Bu günlerde Vakfıkebir İlçemizde Berber ve kuaför salonları saat 10.00 da açıyor ve saat 20.00 de kapatıyor. Fakat saat 10 açılan berber ve kuaför salonlarında memurların ve esnafların işlerini görebilmeleri için yoğun bir sıkışmanın yaşandığı gözlerden kaçmıyor. Tıraş olup işine gitmek isteyen vatandaşlarımız maalesef yoğunluktan tıraş olmadan işlerine gidiyorlar. Geç açan berberler sıkışma olmaması için müşteri kabul etmiyorlar. Buda son zamanlarda ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın ekonomik anlamda daha da sıkıntıya girmesine neden oluyor. Bir taraftan da müşteri kaybı yaşanması berber ve kuaför esnafını zor durumda bırakıyor. Bu kapsamda berberlerin ve kuaförlerin açılış saatlerinde yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İlçemizde Saat 10.00 olan açılış saatlerinin 8.00 olarak iki saat geri çekilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda esnaflarımızdan da bizlere talepler geldiğini vurgulamak istiyorum dedi.”

BERBERLERİN VE KUAFÖRLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞMELİ!

Başkan Sağlam, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma saatleri 10.00 ile 20.00 saatleri arası olarak belirlenen berberlerin ve kuaförlerin çalışma saatleri değiştirilmelidir. İlçemizde berber ve kuaför salonlarının açılış saatleri sabah 8 olarak düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kapanış saati konusunda ise yine 20.00 olan zamanın aynen kalması noktasında taleplerimizi gerekli yerlere iletiyoruz dedi.”