Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, yüz yüze eğitimin ilk gününde 12.sınıfları yalnız bırakmadı.

Yüz yüze eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. Karara göre ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla Pazartesi günü yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. Karara göre ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde de ilkokullar, ortaokullar, imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

 Koronavirüs önlemleri ile başlayan eğitimler ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında haftada 2 gün toplam 14 ders saati, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati olarak planlandı.

Sınıfların, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacağını belirte Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy“Her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8. sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI OKULUNU UNUTMADI” 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da yüz yüze eğitimin başladığı Pazartesi günü mezun olduğu Vakfıkebir Lisesi’ni  (Gülbahar Hatun Anadolu ) ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.  Balta öğrencilere en güzel yıllarının lise yılları olduğunu anılarla dolu bir lise öğrenimi geçirdiğini anlattı. Bazı yönleriyle İz bırakan öğretmenleri olduğunu, Vakfıkebir Lisesi Folklor Ekibinde birçok başarılara imza attıklarını söyledi.

Okul Müdürü Kadri Alay: “ Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürümüzün okulumuzu ziyaretlerinden mutluluk duyduk. Öğrencilerimize moral verdiler. Vakfıkebir Belediye Başkanlarından üçünün Vakfıkebir Lisesi "neden mezun olması ayrıca bir gururdur. İnşallah diğer sınıflarımızı da yüz yüze eğitime kısa zamanda açarız. Öğrencilerimizi özledik.” dedi.