MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 103. Doğum Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 103.Doğum Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada; “Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş bey; hiçbir güçlüğe teslim olmadan, azim ve kararlılıkla yürüttüğü kutsal dava neticesinde hareketimizi üç hilalli sembolüne kavuşturmuştur. Ülkücü ve Milliyetçi Hareket onun liderliği vasıtası ile zorlu süreçleri aşarak günümüze ulaşmıştır. Kalbi vatan ve millet aşkı ile çarpan Başbuğumuzun önderliğinde başlatılan bu mukaddes yürüyüş, zaman içerisinde köklenerek bugün vazgeçilmez bir siyasi hareket, devletimizin bekasına teminat vazifesine haiz bir güç haline gelmiştir.

Başkan Baltürk: Başbuğumuzun liderliği ile geçen zorlu yıllarda ülkemiz için çekilen çile ve yaşanan meşakkat; onurlu bir mücadeleye dönüşmüştür.

Türk milliyetçiliği yine Başbuğumuzun öngörüleri ile siyasallaşmaya başlamış; milletimizin tertemiz vicdanında hayat bulmuştur. Başbuğumuz, yürekten bağlandığı Türklük sevdası uğruna, her türlü meşakkati göze alan ve yaşayan, çelikten iradesi ve sarsılmaz azmi ile hiçbir tereddüt belirtisi göstermeyen tam bir inanç timsalidir. Ülkemizin milli menfaatleri söz konusu olduğu takdirde; siyaset üstü düşünme yetisini ortaya koymuş ve hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir. Merhum Türkeş beyin, devlet adamı vasfı tarih önünde memleketimizin her yaşadığı zorluk karşısında teyit ve tescil edilmiştir. Sınırları aşan bir zihniyet, siyasal hareketimize yön vermiş, yol tayin etmiştir. Kıbrıs’da zulme karşı mücadelemizde, Azerbaycan’da milli kahramanlık ruhunda onun öngörü ve Türklük fikriyatının aziz duruşu var. Kapalı Maraş’ın açılması, Dağlık Karabağ zaferi; hasseten milli bir duruşu dimdik sergilemenin asla vazgeçmenin şerefli sonuçları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi doğumunun 103.Yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ad Günün Kutlu Olsun Başbuğum.