Vakfıkebir İlçesinde 6 adet Covid 19 aşı uygulama odasında Temmuz ayı itibariyle toplam yapılan aşı sayısı 44.767, en az 1 doz aşılanan kişi oranı %65.67 oldu.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, son günlerde ülke genelinde artan ''Covid-19 vakaları nedeniyle vatandaşların aşı yapılmasında duyarlı olmaları için uyarıda bulunarak, İlçemizde covid19 vaka sayıları artmakta vakaların çoğunluğunu aşı uygulaması eksik olan kişiler oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız toplumsal bağışıklığı sağlamak adına covid19 aşılarını bir an önce yaptırmaları için uyarıda bulundu.

Vakaların artması nedeniyle bir değerlendirme yapan Kaymakam Yakuta şunları söyledi; Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen ''Covid-19 Ulusal Aşılama Stratejisi'' kapsamında devam eden aşılama süreci ilçemizde yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. İlçemizde

Büyükliman aile hekimliği biriminde 1,

Cumhuriyet aile hekimliği biriminde 1,

Yalıköy aile hekimliği biriminde 1,

Toplum sağlığı merkezinde 1,

Vakfıkebir Devlet Hastanesinde 2 olmak üzere toplam 6 adet covid 19 aşı uygulama odasında; ASM ve TSM de mesai saatlerinde, İlçe Devlet Hastanesinde saat 24.00’a kadar aşı hizmeti verilmekte 1 adet mobil aşı ekibi ile aşılama çalışmalarına ivme kazandırmaya çalışılmaktadır.

Bu çalışmalarımız sonucu an itibari ile

Toplam yapılan aşı sayısı 44.767

1.doz uygulanan kişi sayısı 23.051

2.doz uygulanan kişi sayısı 18.009

3.doz uygulanan kişi sayısı 3.707

En az 1 doz aşılanan kişi oranı %65.67dir dedi.

Vatandaşların aşı olmaları yönünde uyarılarda bulunan Yakuta vatandaşlarımıza seslenirken şu ifadelere yer verdi; vatandaşlarımız MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan randevu alarak aşılarını olabilmektedirler.

İlçemizde covid19 vaka sayıları artmakta vakaların çoğunluğunu aşı uygulaması eksik olan kişiler oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız toplumsal bağışıklığı sağlamak adına covid19 aşılarını bir an önce yaptırmalarıdır dedi.