Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İş-Kur işbirliği destekli Aşçı Yardımcılığı kursuna katılan kursiyerler yaptıkları çalışmalarla göz dolduruyorlar.



İş-Kur destekli Aşçı Yardımcılığı Kursu Vakfıkebir İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Vakfıkebir İş-Kur işbirliğinde açıldı. 450 saatlik kurs yaklaşık 3 ay devam edecek 12 bayan kursiyerin eğitim aldığı kursta İş-Kur tarafından kursiyerlere günlük 30 TL. ödeme yapılmaktadır. 30 Mayısta son bulacak olan kursta kursiyerler geleceğin aşçısı olmaya aday olarak yetişiyorlar.



UYGULANAN PROGRAMDAKİ AMAÇLAR
Aşçı Yardımcısı kurs programını bitiren bireyin, Besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etmek. Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlamak. Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atmak. Sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlamak. Uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirmek. İstenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde fond, lezzet verici karışımlar ve çorbaları reçeteye uygun hazırlamak. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli teknikler ile yumurtaları pişirmek. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde kolay hamur işleri hazırlamak. Reçetesine uygun şekilde uluslararası özel çorbaları pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet, görünüme sahip temel sos ve türeyenlerini hazırlamak. Reçetesine uygun şekilde çeşitli teknikler ile istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde patates garnitürleri hazırlamak. Kullanım amacına ve pişirme usulüne göre kasaplık hayvan eti parçalarını kullanıma hazırlamak. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli pişirme teknikleri ile eti pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde balıkları ve kabuklu-kabuksuz su ürünlerini pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde salatalar ve salata sosları hazırlamak. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet, görünüme sahip dünya ve Türk mutfağına özgü pilav pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli makarnalar ve makarna soslarını hazırlamak. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü çorbaları pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü sebze yemeklerini pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü kuru baklagil yemeklerini pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet, görünüme sahip Türk mutfağına özgü dolma ve sarmaları pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü makarnaları pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü et ve sakatat yemekleri pişirmek. Reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde Türk mutfağına özgü komposto ve hoşafları hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır.