Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi yoğun talep üzerine 50 vatandaşın katıldığı arıcılık kursu açtı. 72 saat olarak planlanan arıcılık kursu 3 hafta sürecek ve kurs sonunda katılımcılara belge verilecek.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 72 saat sürecek olan arıcılık kursu açtı. Kursa yoğun ilginin olması gözlerden kaçmadı.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ MERKEZİMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdiresi Cemile Kahyaoğlu da, kursa gösterilen yoğun ilginin dikkati çektiğini belirterek, "Hayvancılıkla uğraşanların başta da arıcılarımızın eğitimli olmasını çok önemsiyoruz, Arıcıların ürettikleri ürünlerin ülke genelinde daha üst düzeylere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda kurs açmaya devam edeceğiz."Arıcılık yoğun ilgi gören tarımsal bir uğraştır. İnsanların ticari ya da hobi amacıyla yaptığı arıcılık aynı zamanda doğanın sürekliliğini sağlama açısından da önemlidir. Bu kurs programı ile bireylerin bilinçli bir şekilde arı yetiştiriciliği yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Programı bitiren bireyler, küçük/büyük ölçekli arı çiftliklerinde çalışabilirler. Kendileri üretim ve yetiştiricilik yapabilirler. Bunun eğitimle desteklenmesi gerektiğini aktardı. Çiftçilere her türlü desteği sunmaya devam ettiklerini belirterek, çiftçileri eğitim ve uygulama merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kursta eğitimci olarak görev alan Muharrem Şentürk, kursiyerlere teorik olarak dünyada ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, arılarda sonbahar bakımı ve arıların kışlatılması, arı hastalık ve zararlılarından korunmanın yanı sıra pratik olarak mevsimsel bakım, konveksiyon el ve organik arıcılık, modern ve ilkel arıcılık, ilaç kullanımı ve kalıntıları, Türkiye'de bitki florası gibi konularda bilgi verildiğini söyledi.