Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelindeki Uzman Eğitimcilerinden oluşan 60 kişilik bir gurup, Uluslararası İzleme Araştırmaları Puanlama Çalıştayı için Vakfıkebir MTAL Uygulama Otelinde bir araya geldiler. Çalıştay toplantısı Uygulama Otelinin Çok Amaçlı Konferans Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Çalıştay’ın açılış Konuşmasını Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy yaptı.  

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy yaptığı açılış konuşmasında; “Fatih Sultan Mehmet’in Fed ettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Gülbahar Hatun’un Vakfettiği Trabzon ilimizin güzide ilçesi Ekmeğin Anavatanı olan Vakfıkebir İlçemize hoş geldiniz. Bu gün burada ülkemizin dört bir yanından gelen siz değerli katılımcılarımızı Uluslararası İzleme Araştırmaları Puanlama Çalıştayında ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde yapılan bu çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ederken sizleri de saygı ile selamlıyorum dedi.”

 Ardından Ölçme Değerlendirme Şube Müdürü İsmail Ergül Karadana yaptığı selamlama konuşmasında: “Bizzat pilot uygulaması ile puanlama ve veri girişlerinin yapılacağı yoğun bir program ile 1 haftalık çalıştayı tamamlayacağız. Ben şimdiden mesai arkdaşlarım ve memleketlerinden buraya kadar gelerek bu çalıştaya katkı sağlayacak olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hepinize sağlıklı, keyifli ve verimli bir hafta diliyorum dedi.”