Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay alım fiyatını ve hasatta mevsimlik işçi sorununun nasıl aşılacağına yönelik açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2020 yılı için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruşa denk gelmektedir" dedi.
Geçen yıl Çaykur'un yaş çay alımını kilogramı 2 lira 90 kuruştan yaptığını, destekleme fiyatı ile bu rakamın 3 lira 3 kuruşa yükseldiğini hatırlatan Erdoğan, "Üreticiden alınan 751 bin ton çay karşılığı, 2,2 milyar lira ödeme yapılmıştı. 2020 yılı için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruşa denk gelmektedir" dedi.
Erdoğan, hasatta yaşanabilecek sorunlar ve merak edilen süreçle ilgili olarak da "İçişleri Bakanlığımız başka illerde oturup da çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecekler için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. 19 Mayıs gecesi sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte bu vatandaşlarımız aldıkları izinlerle yola çıkabileceklerdir. Gereken tüm tedbirleri alarak bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini temin edeceğiz. Hasatla birlikte yaş çay alımları başlayacaktır" şeklinde konuştu.