Vakfıkebir’de yeni kurulan 1874 Vakfıkebirspor Kulübü, önümüzdeki yıllarda Trabzon sporuna damga vurmaya hazırlanıyor. 1874 Vakfıkebirspor Kulübü bünyesinde açılan futbol okuluna ilgi yoğun oldu. Vakfıkebir Suni Çim Sahada yapılan açılış törenine Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, TVİT Üyeleri, sporcu velileri ve sporcular katıldı.

YÖNETİM KURULU GENÇLERDEN OLUŞUYOR

Vakfıkebirspor’da Başkan Erol Aktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri: Ali Ömür, Emrah Kutoğlu, Anıl Sağlam, Tayfun Başar, Barış Baltürk, Deniz Ömür, Samet Yolcu, Cengiz Alan, Samet Bir, Gökhan Bahadır, Serkan Ömer Demir,  Emre Kara ve Yunus Sarıtaş görev yapıyor.

ALTYAPI OLUŞTURULUYOR

Kulübün hedefleri ve yaz futbol okulu ile ilgili yönetim kurulu adına bilgiler veren Genel Kaptan Serkan Ömer Demir, “Yeni kurmuş olduğumuz kulübümüz ile 2021-2022 futbol sezonunda salgından dolayı herhangi bir aksilik olmazsa Trabzon 2.Amatör Kümede mücadele edeceğiz. İlçemize spor adına yeni bir heyecan katmak,  geçmişteki güzel günlerini hatırlatmak istiyoruz. Bu doğrultuda hem kulübümüzün altyapısını oluşturmak, hem de çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir futbol eğitimi almalarını sağlamak amacıyla futbol okulumuzu açtık. Vakfıkebir Sahil Stadyumunda açılışını yaptığımız okulumuza 60’a yakın sporcu katılıyor.

GENÇLERİMİZ SPOR YAPMALI

Amacımız, düzenli sistemli çalışan, çağın gereklerine uygun bilgilerle donatılmış, futbolun temel bilgilerini bilen, Atatürk’ün dediği gibi zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular ve bireyler yetiştirmektir. Çoğu aile çocuklarını yeteneği olmadığını düşünerek kurslara göndermemektedir. Biz yetenekli olsun olmasın tüm çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Her çocuğun spor yapmaya, sosyalleşmeye, hareketle birlikte enerjilerini atmaya ihtiyacı vardır. İşinde başarılı, futbolun içinden gelen yeni yüzler ve genç bir ekiple işe başladık. Salgın sürecinde yeterince hareketsiz kalan çocuklarımızı ve gençlerimizi spor tesislerine çekmek ve onlara zarar verebilecek ortamlardan uzaklaşmalarına yardımcı olmak, istiyoruz. Unutulmasın ki bir insanı kazanmak bir dünyayı kurtarmak gibidir.

HEDEF PROFOSYONEL LİG

İlçemizin bulunduğu potansiyel gereği sporda, kültürel ve sosyal anlamda da büyümeli. Sadece futbol değil diğer branşlarda da ilçemizi temsil etmek için çalışmalarımız süreç içerisinde olacaktır. Altyapımızı oluşturarak amatör ligden başlamak suretiyle yıllardır hayalimiz olan profesyonel lige bu yörenin çocukları ve gençleri ile çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda 3 yıllık bir plan hazırladık ve 3 yılsonunda ilçemizi bölgesel amatör ligine taşımak istiyoruz. 2. amatör ligde ilk maçımızı Vakfıkebir’in kendi gençleri, kendi takımı ile tüm tribünleri dolmuş şekilde oynamak istiyoruz. Biz Vakfıkebir’e gençlerimize ve insanlarımıza inanarak yola çıktık. İnşallah ilçemiz ile birlikte başaracağız” dedi