Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam etti. Törene Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, STK temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

“RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA YÂD EDİYORUZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yaptı. Başkan Beşel, “Başta Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere canları pahasına bu güzel vatan üzerinde bizlere hür ve özgürce yaşama imkanı sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi, Rus işgalinin başladığı andan itibaren gerek savaşarak şehit ve gazi olmuş ve gerekse savaşamayacak durumda olupta, Rus egemenliğini kabul etmektense yerini yurdunu terk ederek muhacir çıkmış ve bugün itibariyle ebediyete göçmüş tüm Tonyalı geçmişlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederek bütün Tonya halkımızın bu güzel, anlamlı ve önemli Kurtuluş gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri ve Rotasızlar 61 Motosiklet kulübünün gösterisiyle devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle tören sona erdi.