23 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayıp 12.00’de sona eren etkinlik, Tonya Belediyesi önündeki Salih Malkoçoğlu parkında gerçekleşti. Etkinliğe Kaymakam Muhammet İkis, Belediye Başkanı Osman Beşel, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Jandarma Komutanı Musab Mutlu, Emniyet Amiri Osman Ersen Yılmaz, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, Beşikdüzü MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karoğlu, Şalpazarı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Bayalan, KYK Yurt Müdürü Nezaket Sabah Tüfekçi ve diğer kurum amirleri ile birlikte çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöre halkı katıldı.

Etkinlikte Yüksekokul öğrencileri tarafından vatandaşların ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü, tansiyonu ölçümü ve boy kilo ölçümü yapılıp beden kitle indeksi belirlendi. Katılan tüm vatandaşlara diyabet hastalığı risk taraması yapıldı ve diyabet hakkında bilgi verildi. Yüksekokul akademik personelleri tarafından hazırlanan ve içerisinde diyabette beslenme, bakım ve fiziksel aktivite gibi önemli bilgilerin yer aldığı ve ayrıca diyabetten korunmak için yapılması gerekenleri de içeren broşür verildi. Etkinliğin sonunda diyabette sağlıklı beslenmeye uygun olarak hazırlanan sebzeli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

“ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün; “Diyabet, kanda insülin hormonunun salgılanmaması, yetersiz salgılanması veya vücutta kullanılamaması durumunda gelişen metabolik bir bozukluktur. Son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam ile kontrol edilebilmektedir. Bir hastalık hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olunursa, onunla daha çabuk baş edilebilir. Bizler Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, Diyabet hakkında farkındalık oluşturmak, halkımızı bilinçlendirmek, üniversite ile halkı bütünleştirmek amacıyla Tonya Kaymakamlığımızın katkılarıyla öğrencilerimiz ile birlikte böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

12 HAYVAN TELEF OLDU 12 HAYVAN TELEF OLDU

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikten vatandaşlar memnun ayrıldılar ve bu tarz etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirttiler.