Son yıllarda gösterdiği atılımlar, yaptığı akademik ve sosyal faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, ikinci adım olan tercih dönemi başlıyor. 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü itibari ile başlayacak olan tercih işlemleri, 5 Ağustos 2022 Cuma günü sona erecek. Tercih işlemlerini gerçekleştirirken ince eleyip sık dokuyan öğrenciler için Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, önemli bir tercih noktası olmaktadır.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN; “Uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, öğrencilerimizin geleceklerine yönelik alacakları en önemli kararlardan birisi olan üniversite tercihleri ve bu tercih dönemi oldukça önemlidir. Bu bağlamda Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, öğrencilerimiz için önemli bir tercih ve fırsat noktası olmaktadır” dedi. 

Yüksekokulda sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığını belirten Müdür ÜN;  YÖK tarafından açılmasına onay verilen programlar ile birlikte toplam 7 programımız bulunmaktadır. Yeni açılan programlarımızın öğrenci alım süreçleri ile alakalı çalışmalarımız devam etmekte olup, şuanda öğrenci alımı yapılan 4 programımız bulunmaktadır. Bu programlar; “İlk ve Acil Yardım Programı”, “Fizyoterapi Programı”, “Yaşlı Bakımı Programı” ve “Evde Hasta Bakımı Programı”dır.  Programlarımızda görev yapan alanında uzman deneyimli akademik kadromuz, yeterli fiziki donanımımız ve tüm bunların yanında, sunduğumuz uygulamalı eğitimlerimiz, mesleki gelişim aktivitelerimiz, akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizle birlikte öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.  Yüksekokulun fiziki yapısıyla alakalı açıklamalarda bulunan Müdür ÜN;  Yüksekokulumuzda 5 adet tam donanımlı sınıf, 1 adet uygulama laboratuvarı, 1 adet fizyoterapi ve iş ve uğraşı laboratuarı, 100 kişilik konferans salonu ve 1 adet kantin ve yemekhane mevcuttur. Ayrıca yüksekokulumuzda eğitim amaçlı kullanılmak üzere donanımlı 1 adet donanımlı simülasyon eğitim aracı bulunmaktadır” dedi. Öğrencilerin barınma konusuna da değinen Müdür ÜN, “Yüksekokulumuzda öğrenim gören kız öğrencilerimiz için Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 165 kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu, erkek öğrencilerimiz için de Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 58 kişilik KYK Erkek Öğrenci Yurdu mevcuttur ve öğrencilerimizin barınma noktasında hiçbir problemi bulunmamaktadır.” dedi.

MAVİ YILDIZ ÇİÇEKLERİ AÇMAYA BAŞLADI MAVİ YILDIZ ÇİÇEKLERİ AÇMAYA BAŞLADI

Son olarak da üniversite tercihi yapacak olan adaylara seslenen Müdür ÜN; “Sevgili aday öğrencilerimiz, uzun ve yorucu geçen üniversite sınavına hazırlık süreci sonunda, geleceğinizi belirlemeye yönelik en önemli kararı vereceğiniz tercih döneminde sizleri sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığı, deneyimli akademik kadrosu, donanımlı fiziki altyapısı ve sosyal imkanlarıyla Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nun ayrıcalığını yaşamaya davet ediyoruz” dedi.