COVID-19 pandemi süreci nedeniyle yüz yüze eğitim yerine uzaktan ve online eğitimin yapıldığı üniversitelerde sosyal etkinlikler de online olarak gerçekleştiriliyor. Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında webinar etkinliklerine devam ediyor. Son yıllarda gösterdiği atılımlar, yaptığı akademik ve sosyal faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren ve son olarak da açılmasına onay verilen 3 yeni program ile birlikte toplamda 7 programa ulaşan Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nun pandemi sürecini oldukça verimli geçirdiği ve karnesinin pekiyi olduğu görüldü.

“KİŞİSEL GELİŞİME ÖNEM VERİLİYOR”

Pandemi süreci ile alakalı açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün; “Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, pandemi sürecinden önce yüz yüze eğitim yaptığımız dönemde öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak için birçok etkinlik gerçekleştirmiştik. Ardından tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci başladı ancak bizler bu sürece uyum sağlayarak etkinliklerimize online olarak kaldığımız yerden devam ettik” dedi. Öğrencilerinin akademik gelişiminin yanında sosyal, kültürel, mesleki ve kişisel gelişimine de önem veren Tonya Meslek Yüksekokulu, online derslerin dışında birçok alanda programlar düzenleyerek öğrencilerin kişisel gelişimine ve mesleki hayatlarına hazırlanmasına destek oluyor. Pandemi döneminin eğitim öğretimde meydana getirdiği dezavantajları gidermek ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla Yüksekokulun bu süreçte toplam 7 webinar gerçekleştirdiği görüldü.  

“BİLGİ ve BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞTILAR”

Webinar etkinliklerine değinen Müdür Ün; “Dersleri uzaktan ve online olarak yaptığımız Pandemi sürecinde, öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanında mesleki, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimine de katkı sağlamak için toplamda 7 webinar etkinliği gerçekleştirdik. Alanında uzman ve yetkin kişileri programlarımıza davet ettik ve onların bilgi birikimlerinden öğrencilerimizin yararlanmasını sağladık. Webinar etkinliklerimize kısaca değinmek gerekirse; YÖK Başkanımızın Başdanışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Hocamız 11 Haziran 2021 Cuma günü “Geleceğin Meslekleri ve Kariyer Planlamaları” konusunda öğrencilerimiz ile online platformda bir araya gelerek değerli bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Değerli hocamız kariyer planlama ve gelecek ile alakalı öğrencilerimize nasihatte bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili önerilerini dile getirdi. Ordu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sedat Bostan Hocamız 2 Haziran 2021 Çarşamba günü “Yönetim Oyunları: İlkeler” konusunda öğrencilerimiz ile online platformda bir araya gelerek ideal yönetim ve ideal yönetici konusunda kıymetli bilgi ve birikimlerini paylaştılar. 24 Haziran 2021 Perşembe günü “Popüler Diyetlere Eleştirel Bakış” konusunda Prof. Dr. Habibe Şahin konuşmacılığında güzel bir webinar etkinliği gerçekleştirerek, yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı diyet konularına değindik. Mevcut programlarımızın sağlık bilimler tabanlı olması nedeniyle uzman doktorların konuşmacılığında alan içi konuların ele alındığı programlar da gerçekleştirdik. 8 Haziran 2021 Salı Günü Ege Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ali Altuncı konuşmacılığında “Güncel Algoritmalar Eşliğinde Temel Yaşam ve İleri Yaşam Desteği Uygulamaları” konusunda, 4 Haziran 2021 Cuma Günü Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Uzm. Dr. Ayça Çalbay konuşmacılığında “Travmalı Hastaya Genel Yaklaşım” konusunda, 24 Mayıs 2021 Pazartesi Günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Uzm. Dr. M. Murat Oktay konuşmacılığında “Hastane Öncesi Alanda ve Acil Serviste Ajite Hastaya Yaklaşım” konusunda, 24 Haziran 2021 Perşembe Günü ise Tonya Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Tuğrul Dinç konuşmacılığında “Periyodik Sağlık Muayeneleri” konusunda webinar etkinlikleri düzenledik” şeklinde konuştu.

“TONYA MYO BOŞ DURMADI”

Programlarda emeği geçenlere teşekkür eden Müdür Ün; “Webinar etkinliklerimize konuşmacı olarak katılan akademisyenlerimize ve uzman doktorlarımıza, programlarımızı modere eden akademisyenlerimize, Üniversitemizin UZEM teknik ekibine ve Kurumsal İletişim Birimine ve en önemlisi de Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.