Tonya İlçesi Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen toplantı Zere Yaylası’nda yapıldı. Yapılan Toplantıya Milletvekili Salih Cora’nın yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.



Tonya’nın Mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, AK Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Milli Parklar Şube Müdürü Akif Ümüzer, Çoruh Edaş Şirket Müdürü Mehmet Aydın Katıldı.
Muhatları tek tek dinleyen Milletvekili Cora ve bürokratlar, onların taleplerini karşılamak için notlarını alarak ilgili birimleri harekete geçirdiler.
Toplantıda Tonya, Vakfıkebir Karayolu çevresinde heyelan ve taş düşmesine karşı alınan tedbirler için Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’a teşekkür eden muhtarlar, Karayollarının yetki ve sorumluluğunda bulunan yollarla ilgili, bakım, onarım ve istinat duvarı yapılması gereken kısımlar ile ilgili taleplerini dile getirdiler.
Daha sonra Orman köylüsünün talepleri Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz’a iletildi.
Akabinde hep birlikte Türkiye’nin 223. Tabiat Parkı olan Kadıralak Yaylası gezilirken, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer’den Kadıralak Tabiat Parkı Gelişim Projesi hakkında bilgi aldı.
Muhtarlar Çayırbağı-Tonya & İskenderli-Tonya Karayolu’nun yeniden başlaması nedeniyle Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’a ve Milletvekili Salih Cora’ya teşekkür etti.
Toplantıda bir konuşma yapan Tonya Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Yılmaz, “Bu güzel yaylamızda zaman ayırıp biz muhtarların davetine icabet eden Karayolları Bölge Müdürümüze, Orman Bölge Müdürümüze, Çoruh Edaş Müdürümüze, Milli Parklar Bölge müdürümüze  ve ilçemizin evladı Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’ya çok teşekkür ederiz. Mahallelerimiz ile ilgili sorunlarımızı dinleme nezaketi gösterdiğiniz bütün bürokratlarımız ve özellikle Milletvekilimiz Salih Cora’ya teşekkür ederiz. Mahallelerimizin sorunlarını birebir dinleyip çözüm bulmaya çalışan çok değerli misafirlerimize şükranlarımızı sunarız” dedi.
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de, “Geleneksel hale getirdiğimiz muhtarlar toplantımızı bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok kıymetli bürokratlarımıza ve milletvekilimiz Salih Cora’ya ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, “Güzel ilçemiz Tonya’nın güzel yaylası Zere’de kıymetli çalışma arkadaşlarımız muhtarlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kıymetli zamanlarından fedakarlık yaparak ilçemizi ziyaret eden bölge müdürlerimize ve kıymetli Milletvekilimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Bir önceki toplantımızı Kanada Otel’de yapmıştık. Yeniden bir araya gelmek için orada sözleşmiştik. Bu sözümüzü unutmayan muhtarlar derneği başkanımız nezdinde tüm muhtarlarımıza ve özellikle kıymetli bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, bürokrat arkadaşlarımız hepsi burada. Mahallelerinizde çözülmesini istediğiniz hangi sorununuz varsa, hangi talebiniz varsa çözüm bulmak için buradayız. Biz milletvekili olduğumuz tarihten bu tarafa Trabzon’un bütün ilçelerinde olduğu gibi doğup büyüdüğüm kendi ilçem olan Tonyamız adına elimizden geldiği kadar yatırım ve hizmet yapma gayreti içerisindeyiz. Zor günlerden geçiyoruz. Tonya Devlet Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Kürtün-Tonya Karayolu proje çalışmaları tamamlandı, ihalesi yapılacak. Çayırbağı-Tonya & İskenderli-Tonya yolu yeniden başladı. Karayolları Bölge Müdürümüz burada, yakinen takip ediyor. Meslek Yüksek Okulumuza evde hasta bakımı programı YÖK tarafından onaylandı ve bölüm sayısı 4’e çıktı. Fakülte olma yolunda hızla ilerliyoruz. Jandarmamız modern bir binada hizmete başladı. Kapalı Spor Salonu’nun inşaatı devam ediyor. TOKİ konutları ihale edildi. Dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Turalı Medresesi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. Tarihi eserlerimizi koruma altına aldık. Yeni Mahalle ve Kadıralak Yaylası’nın elektrik sorununu çözdük. Kadıralak Tabiat Parkı Gelişim Projesi tamamlanmak üzere. Proje kapsamında gölet ve mesire yerleri yapıldığında Tonya’mız turizm cenneti olacaktır. Kadıralak yeni mahalle güzergahına Yeşil Yol kapsamında ödenek çıkarttık. İlçelerimizin sorunlarını yerinde inceliyor hep birlikte çözüyoruz. Birlikte düşünüp birlikte karar veriyoruz” dedi.