Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yaptı. Beşel konuşmasında; “Tüm Tonyalı şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek ve onları unutmadığımızı göstermek adına bir anıt inşa etmeye düşündük. Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’in sayesinde bugün şehitler anıtımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Başkanımıza ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen  konuşmasında, “Bu eserler bütün Türk Milleti’nin eseridir, zenginliklerimizdir. Manevi değerlerimizdir. Açılışa katılan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TONYA MYO’DAN DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ TONYA MYO’DAN DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim her zaman baş tacımızdır diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konuşmasına şöyle devam etti: “Onların bizlere bırakmış olduğu bu vatan topraklarını en güzel şekilde sahip çıkmak bizim en önemli ve en birinci vazifemizdir.”

Törende son konuşmayı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptı. Ustaoğlu: “Bugün burada çok anlamlı bir açılışı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için canlarını feda eden şehitlerimiz için ne yapsak azdır” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından şehitler anıtının açılışı gerçekleştirildi. Ardından anıtın yapımına emeği geçenlere plaket verildi. 

Törene ayrıca Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu,  daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.