Tonya İlçesinde daha önce adı Kalınçam Caddesi olan ve Kürtün Caddesi olarak değiştirilen caddenin adı yeniden değiştirilmek isteniyor.



Tonya Belediye Meclisine verilen önergede, caddenin adının Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak değiştirilmesi istendi. Belediye Meclisinde ilk görüşmesi yapılan teklifi, ikinci toplantıda görüşülmek üzere ertelendiği öğrenildi. Erteleme gerekçesinde, caddede işyeri bulananların ve halkın görüşlerinin alınması istendi.
Belediye Meclis üyelerinden Mevlüt Sağlam, yaptığı açıklamada, Kürtün Caddesinin adının olduğu gibi kalmasını istediklerini söyledi. Sağlam şunları söyledi: “İlçedeki cadde adlarının sık sık değiştirilmesi uygun değildir. Yeni bir cadde, yeni bir alan yapılır, o zaman yeni bir ad verilebilir. Hele hele bir yerin adını değiştirmek pek çok sakıncalar doğurur. Daha önce bunu gördük. Sağlık Caddesi, Dr. Şerafettin Özemir Caddesi olarak değiştirildi. Ardından Dr. Dilaver Yıldırım adı verildi. Ülke genelinde Kenan Evren’in adı pek çok yere verildi, şimdi tabelaları sökülüyor. Zamanla değiştirilecek bir adın verilmesi, uygulamada sıkıntılar doğurur. Biz Meclis üyeleri olarak bu önergeyi uygun bulmuyoruz.”