Tonya İlçesinde Kısa bir süre önce İlçe Jandarma Komutanlığı Kaleönü Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınmıştı. Eski jandarma binasının ise başka bir amaçla kullanılmayacağı ve yıkımına karar verildiği belirtilirken, yıkım işleminin de başlandığı kaydedildi. Eski jandarma binasının, bulunduğu alanın çevresiyle birlikte millet bahçesi, park ve yeşil alan olarak değerlendirileceği öğrenildi.



Yeni jandarma binası inşaatının tamamlanmasından sonra boşaltılan eski jandarma binasının yıkımının Tonya Belediyesi tarafından yapıldığı ifade edildi. Uzun yıllar Tonya'ya hizmet eden eski binanın yerine Millet Bahçesi yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, yıkım çalışmalarını tamamladıktan sonra projelendirip halkın kullanımına açacakları alan için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Tonya'mızın ihtiyacı olan otopark ve park için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Milletvekilimiz Sayın Av. Salih Cora ile istişare ederek ve desteklerini alarak mevcut alanı en verimli şekilde kullanacağız. Düşüncemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi olan ve ülkemizin her şehrinde inşa edilip şehirlerin nefes almasını sağlayan Millet Bahçelerinden birini de halkımızın hizmetine sunmaktır" dedi.