Tonya Kapalı Spor Salonunda yapılan 150 öğrencinin mezuniyet törenine Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Belediye Başkan Vekili Ahmet Esmer, Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Çimer, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Vakfıkebir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş,  Emniyet Amiri Osman Ersen Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

TONYA İLÇESİNE YENİ KAYMAKAM ATANDI TONYA İLÇESİNE YENİ KAYMAKAM ATANDI

% 100 DOLULUK ORANIN SAHİBİZ  

Törende konuşan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, “Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, mücadele neticesinde ortaya çıkan bir başarıdır. Bu okulun temelinde emek vardır, azim vardır, alın teri vardır. Tonyalı olup da bu okulun yapımında emeği olmayan kimse yoktur. Yüksekokulumuzun kuruluşundan bu günlere gelmesine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  2015 yılında tek programla eğitim öğretim hayatına başlayan Yüksekokulumuz, bugün toplam 7 programa ulaştı. Ve şuanda 4 programda öğrenci alımı yapıyoruz. Bu programlarımız Yaşlı Bakımı Programı, Fizyoterapi Programı, Evde Hasta Bakımı Programı ve İlk ve Acil Yardım Programıdır. Yeni açtığımız programlarımız olan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve Çocuk Gelişimi Programımızın öğrenci alımı ile alakalı çalışmalarımız devam etmektedir. 2018 Yılından bugüne kadar üst üste 4 yıldır % 100 doluluk oranına sahibiz. İnşallah bu yıl da kontenjanlarımızı dolduracağız. Artık bu saatten sonra Tonya Meslek Yüksekokulunun kontenjan problemi bulunmamaktadır. Yüksekokulumuzun kalitesi, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin niteliği konusuna eğilerek kalite odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

150 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, geçtiğimiz yıl YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Denetiminden geçmiş olup, Ankara’dan YÖKAK’dan gelen Üyelerin övgüsünü almış ve denetim neticesinden tam puan almış bir yüksekokuldur.

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafında “Sıfır Atık Belgesi” almış bir yüksekokuldur. 2. sınıf öğrencilerini kendi imkanları ve paydaş kurumlarının desteği ile Ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen Sempozyum ve Kongrelere gönderip, akademik çalışmalarını sunma imkanı veren bir yüksekokuldur.  Rektörlüğümüzün belirlemiş olduğu vizyon ve omuzlarımıza yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda hareket ediyoruz. Ülkemizin dört biryanında üniversite okumak için gelen öğrencilerimizin, Tonya’ya alışmasında ve burayı sevmesinde büyük pay sahip olan ve öğrencilerimizi kendi çocukları gibi gören Tonyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Yüksekokulumuzun ilerlemesinde önemli payı bulunan ve bugün mezun olan 150 mezunumuzun yetiştirilmesinde emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin, verilmesi ile devam eden törende öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşku ile kutladılar.