31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Tonya Belediye Meclis üyeliğine seçilen ve ardından Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın danışmanı olan Ahmet Esmer önemli bir göreve getirildi.



31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Tonya Belediye Meclis üyeliğine seçilen eğitimci ve yönetici olan Ahmet Esmer, seçimlerin ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın danışmalığı görevine getirilmişti. Yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Esmer, yapılan değerlendirmeler sonrası önemli bir göreve atandı. Tonya Belediyesinde 1 yıldan bu yana Tonya Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna atama yapılmıyordu. Nisan Ayında yapılması gereken ve korona salgını nedeniyle ertelenerek Tonya Belediyesi Meclis toplantısı Temmuz ayında gerçekleşti. Meclis Toplantısında alınan kararla birlikte Tonya Belediye Başkan Yardımcılığına, Meclis Üyesi Ahmet Esmer atandı. Böylece bir yıldır AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın danışmanlığını başarılı bir şekilde sürdüren Meclis üyesi Ahmet Esmer Tonya Belediye Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve atandı. 16 Temmuz 2020 tarihinde göreve başlayacak olan Başkan Yardımcısı Ahmet Esmer’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.
AHMET ESMER KİMDİR?
Eğitimci ve Yönetici Ahmet Esmer, 1973 yılında Tonya ilçesi Sayraç mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Giresun ili Tirebolu ilçesinde okudu. Ortaokul ve Liseyi Tonya ilçesi İskenderli mahallesinde okudu. Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Yaklaşık 20 yıl dershanecilik yaptı. 20 yıl boyunca öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.  AK Parti Tonya İlçe Teşkilatında Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Tonya Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın danışmanlığını da başarılı bir şekilde sürdüren Esmer evli ve üç çocuk babasıdır.