"ALANINDA UZMAN, GENÇ VE DİNAMİK BİR AKADEMİK KADROYA SAHİBİZ"
Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’na Tonya MYO’nun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.


 
Gazetemizi ziyaret eden Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Tonya MYO ile ilgili yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamada bulunarak Tonya MYO’nun 4 ayrı programda öğrenci alımlarını sürdürdüğünü söyledi. Ün, Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nu kazanan bir öğrenci, 2 yıllık bir eğitimin sonunda akademik ve sosyal yönü kuvvetli, alanında tam donanımlı ve ayrıca mesleğinin gerektirdiği tüm becerileri kazanmış olarak mezun olur dedi.
 
Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün’ü kısaca tanıyalım. Ün, Samsun’da doğdu. İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2017 yılında Tonya MYO’ya öğretim görevlisi olarak atandı. Göreve başladıktan yaklaşık yedi ay sonra Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. 11 Ocak 2019’da Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından Yüksekokul Müdürü olarak atandı. Yaklaşık 1,5 yıldır Tonya Meslek Yüksekokulu’nda Müdürlük görevini yürütmektedir ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Sağlık bilimleri Enstitüsü’nde doktora çalışmalarını da sürdürmektedir.
 
ÜN, “4 AYRI PROGRAMDA ÖĞRENCİ ALIMI YAPIYORUZ”
Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, sağlık bilimleri tabanlı programların yer aldığı bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokulumuz bünyesinde “İlk ve Acil Yardım” Programı, “Fizyoterapi” Programı, “Evde Hasta Bakım” Programı ve “Yaşlı Bakım” Programı yer almaktadır. Alanında uzman, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahibiz. Öğrencilerimize alan dersleri ile birlikte klinik uygulamalar ve saha çalışmaları yaptırıyor ve 2 yılın sonunda öğrencilerimizin tam donanımlı birer sağlık teknikeri olarak yetişmelerini sağlıyoruz.
Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, yıl içerisinde yapmış olduğumuz etkinliklerle, öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlıyoruz. Örneğin“İlk ve Acil Yardım” Programı öğrencilerimize yönelik “Hastane Öncesi Acil Günleri” etkinliği gerçekleştirdik. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz etkinlikte, öğrencilerimizin alanla ilgili bilgilerinin pekiştirildiğini, tıbbi uygulama basamaklarının gerçekçi biçimde yansıtıldığını ve öğrencilerimizin uygulamada başarılı bir performans sergilediğini gözlemledik dedi.
 
“DİYABETİN FARKINDA OL” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Müdür Ün, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Tonya’da halka açık alanda yüksekokul öğrencilerimiz ile birlikte “Diyabetin Farkında Ol” etkinliği yaptık. Bu etkinlikte, diyabet farkındalığı oluşturmayı, halkımızı bilinçlendirmeyi ve üniversite ile halkı bütünleştirmeyi amaçladık. Etkinlik kapsamında, yüksekokul öğrencilerimiz tarafından vatandaşların ücretsiz olarak kan şekeri, boy-kilo, tansiyon ölçümleri yapılıp beden kitle indeksleri belirlendi. Etkinliğe katılan tüm vatandaşlara diyabet hastalığı risk taraması yapıldı ve diyabet hakkında bilgiler verildi. Yüksekokul akademik personellerimiz tarafından hazırlanan ve içerisinde diyabette beslenme, bakım ve fiziksel aktivite, diyabet hastalığından korunmak için yapılması gerekenler hakkında önemli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Etkinliğin sonunda tüm katılımcılara, diyabette sağlıklı beslenmeye uygun olarak hazırlanan sebzeli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi dedi.
 
“2 YIL İÇERİSİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE İSTETİKLERİ EĞİTİMİ VERİYORUZ”
Diğer taraftan “Yaşlılar Haftası” etkinlikleri yapıyoruz. “Yaşlı Bakım” programı öğrencilerimize yönelik olan bu etkinliğimizde, Trabzon Huzurevi’nde kalan yaşlılarımızı yüksekokulumuzda misafir ediyor ve tiyatro, şarkı, söyleşi, sinevizyon programları ve yemek ikramı ile onlara unutamayacakları bir gün yaşatıyoruz. Çok memnun kalıyorlar.
1 Aralık Dünya AIDS günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Akçaabat Merkez kampüste bilgilendirme standı açtık, Tonya Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte yüksekokulumuzda öğrencilerimize yönelik konferans düzenledik.
“Bağımlılık ile Mücadele” kapsamında Tonya İlçe Emniyet Amirliği ile ortaklaşa bir program düzenledik. Programda, yüksekokul öğrencilerimize yönelik konferans verildi.
 Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nu kazanan bir öğrenci, 2 yıllık bir eğitimin sonunda akademik ve sosyal yönü kuvvetli, alanında tam donanımlı ve ayrıca mesleğinin gerektirdiği tüm becerileri kazanmış olarak mezun olur dedi.
 
“YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİLERİMİZİ TONYA MYO’NA BEKLİYORUZ”
Yeni program açma ve gelişim noktasında Yüksekokulumuz, giderek büyük mesafe kat etmekte ve emin adımlarla hedefine ilerlemektedir. En son öğrenci alımına onay verilen "Evde Hasta Bakımı Programı" ile birlikte şuan 4 programımız oldu. Her konuda olduğu gibi Yüksekokulumuzun gelişimi noktasında da yanımızda olan ve bizlere destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu Hocamıza teşekkür ediyorum.”
Üniversite sınavına giren öğrencilere de seslenen Müdür Öğr. Gör. İlyas ÜN;
“Sevgili öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sizlere başarılar diliyoruz. Yeşilin tüm tonlarını barındıran doğal yapısı, temiz havası, serin yaylaları, şenlikleri, sıcak ve misafirperver insanı ile adından sıkça söz ettiren güzel ilçemiz Tonya'ya, Ülkemizin dört bir tarafından siz değerli öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.