Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla şehir genelindeki 100 yaş üstü asırlık çınarları evlerinde ziyaret ederek, hediye takdiminde bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının organizasyonunda Trabzon genelinde yaşamını sürdüren 154 asırlık çınar, evlerinde ziyaret ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ile TİSKİ’de görev yapan idareciler, mahalle muhtarları vasıtasıyla adresleri tespit edilen asırlık çınarların evlerine giderek ellerini öpüyor, talep ve şikâyetlerini dinliyor. Ziyaretleri gerçekleştiren idareciler, 100 yaş üstü vatandaşlara günün anısına hediye takdiminde bulunuyor. Hatırlandıkları için mutlu olduklarını dile getiren asırlık çınarlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkürlerini ilettiler.

“BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI”

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla şehrimizde yaşayan 154 asırlık çınarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Büyüklerimiz, gerek aile gerekse de toplumsal yaşantımızda başımızın tacı, dünümüz ve bugünümüz arasındaki en değerli köprüdür. Bizler de sadece önemli günlerde değil imkânlarımız ölçüsünde her zaman yaşlı vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onların hayat tecrübelerinden faydalanmaya özel önem veriyoruz. Onları biraz olsun mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize” ifadeleri kullanıldı.