Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kebir Süt Fabrikasını ziyaret ederek burada fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kebir Süt Fabrikasını ziyaret ederek burada Karadeniz Kardeşler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karadeniz, Genel Müdür Yılmaz Karadeniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ali Karadeniz ile görüşerek fabrika hakkında bilgiler aldı.



KARADENİZ, ‘VAKFIKEBİR, TEREYAĞ’IN MEMLEKETİDİR'
Ziyarette konuşan Karadeniz Kardeşlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karadeniz, Vakfıkebir’in tereyağ’ın memleketi olduğunu söyleyerek, ''Vakfıkebir” Tereyağı’nın memleketidir. Osmanlı sofrasında bile tereyağı girmiştir. Vakfıkebir tereyağı Osmanlı sofralarında yerini almıştır. Bu bölgenin bitki örtüsünden suyundan havasından tat ve aromasını alıyor dedi.
KARADENİZ, ‘ÜRETİM KAPASİTEMİZİ TÜRKİYE ÇABINA GÖRE YÜKSELTTİK'
Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçmektedir. Bu süreçte sanayiciler, üreticiler yerli ve milli ürünlerimizi üretmeye devam edip milletimizin yanında olmalıdır. Ehlileşmeye odaklı bir nesil yetiştirmek için çaba harcamalıyız. Ülke olarak birbirimize kenetlenip ihracat oranımızı yükseltmenin yollarını aramalıyız. Kendi sanayicimiz tarafından üretilen ürünlere yönelmeliyiz. Üretime ve üreticiye gereken değeri vermeli ve bu sürecin üstesinden gelmeliyiz. Milli ve yerel marka Kebir’i Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni projeler üretiyoruz ifadelerini kullandı.
“KEBİR ÜLKEMİZİN MARKA DEĞERİDİR”
Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kebir ülkemizin marka değeri en yüksek olan firmalarından bir tanesi. Üretimi ile istihdamı ile bölgemiz ekonomisine çok ciddi katısı olan ve her ankette yerini alan marka değerimizdir. Böylesine büyük bir firmanın ülkemizde hayat bulmasını ve şehrimizde olmasını çok anlamlı buluyorum. "400'ün üzerinde çalışanıyla bölgeye istihdam anlamında büyük bir katkı sağlayan ve bugünlere gelmesinde emeği geçen Kebir Süt'ün bütün yöneticilerini kutluyor, başarılar diliyorum. Bölgemizin istihdamına katkıda bulunan Kebir firmamızın tüm çalışanlarına sağlıklı ömürler diliyorum “ ifadelerini kullandı.
Başkan Zorluoğlu’nun Kebir Süt ziyaretine Vakfıkebir İlçe Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile daire müdürleride eşlik etti.