Çocukların uzaktan eğitim sürecinde derslerinden geri kalmaması için temin edilen Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından temin edilen 10 tablet, Vakfıkebir Kaymakamlığında düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şube Müdürü Osman İskender, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Okul Müdürleri ve veliler ile öğrencilerin katıldığı törende daha önceden tespit edilen ihtiyaçlı 10 öğrenciye tabletleri teslim edildi.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta öğrencilere tabletlerin tesliminden önce katkılarından dolayı Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç’a teşekkür belgesi takdim etti.

“PANDEMİYİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YÖNETTİK”

Yaşanan pandemi sürecinin hayatı bütün alanlarda etkilediğine işaret dene Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, “Günümüz dünyasında teknolojiyi kullanmak kadar, teknolojiyi üretmenin de önem arz etmektedir. Teknolojiye verdiğimiz önem bir yana kendi teknolojimizi geliştirecek gençler yetiştirmemiz de gerekiyor. Eğitimi gençlerimize sunmak, bunu her koşulda kesintisiz sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz dedi. Kaymakam Yakuta, Özellikle son bir yıldır yaşadığımız pandemiden sonra tarımın ne kadar önemli olduğu, gıdanın ne kadar değerli olduğu, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bütün dünya gördü ve gözlemledi. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri maske bulamaz oldu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hem pandemiyi çok güçlü bir şekilde yönettik, hem de vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karışladık. Okulları kapatınca öğrencilerimizin eğitimini uzaktan yapmak durumda kaldık. EBA erişimi olmayan öğrencilere yönelik olarak tablet dağıtımı ile ilgili bütün Türkiye’de ihtiyaç oldu. Tespitleri yapılan öğrencilerimiz için daha önceden tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Bugün de Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığımız tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize 10 adet tablet dağıtımı yapıldı. Eğitime Katkılarından dolayı Vakfıkebir Ziraat Odası Balkanımız Muhammet Kılıç’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİRAAT ODASI OLARAK EĞİTİME DESTEK İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ

Pandemi sebebiyle uzaktan eğitim görmek zorunda olan, fakat maddî imanları olmadıkları için eğitime katılamayan çocuklara yönelik Ziraat Odası olarak düzenledikleri bu projeyle eğitime destek vermek istediklerini ifade eden Ziraat Odası Başkan Muhammet Kılıç, “Eğitimde zor süreçten geçen öğrencilerimize bir nebze olsun yardımcı olmak maksadıyla bu projeyi hayata geçirdik. Gayemiz, eğitim görmek isteyen fakat maddi imkansızlıklardan dolayı eğitim göremeyen çocuklarımıza yardımcı olmak. İhtiyaçlı 10 çocuğumuza uzaktan eğitime destek için tablet hediye ediyoruz. Projemizi, tamamen eğitime destek amaçlı gerçekleştirdik. Gönül isterdi ki tüm ihtiyaç sahibi çocuğumuza birer tablet hediye etmek. Ama imkanlar çerçevesinde bu kadarını yapabiliyoruz. Umarız bu projemiz her kesime örnek olur ve daha fazla çocuğumuz tablete kavuşup eğitimlerine devam eder” dedi.