Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldiler.



Toplantıya Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Arıkan Kuleyin, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarları katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir yaptı. Çilingir, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç’ın muhtarlıktan geldiğini, hizmet döneminde ilçemize önemli katkılar sağladığını, şimdi de Ziraat Odasıyla derneklerinin ortak projeler yaptığının altını çizdi ve bu toplantının da kırsal alanda yapılacak çalışmaların istişare niteliğinde olacağını ifade etti.
İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Remziye Arıkan Kuleyin ise konuşmasında, hayvancılık alanındaki desteklemelere özellikle dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetti.
Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Vakfıkebir Ziraat Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 2020 ÇKS dosyalarının yapılmaya başlanıldığını ve son günün30 Haziran 2020 olduğunu hatırlattı. Başkan Kılıç, çiftçilerimizin dosyalarını mahalle muhtarlarından alıp, odamıza gelerek 2020 dosyalarını yenilemeleri gerektiğine vurgu yaptı.
 Kılıç ayrıca, “Vakfıkebir Ziraat Odası olarak, Tarım ve Orman Bakanlığından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Yetki belgesi alarak bünyemizde Ziraat Mühendisi ile Tarımsal Danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Üç yıl önce başlattığımız örnek fındık bahçelerde yapılan uygulamaların, işletme ziyaretlerinde üreticilerimize anlatılması, hastalık ve zararlılarla mücadele zamanlarının, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber bilgilendirmelerinin yapılması planlanmaktadır. Çiftçilerimiz budama, gübreleme ve toprak tahlili hakkındaki bilgilendirmeleri odamızdan alabilirler. Bu dönem odamıza 150'ye yakın toprak tahlili geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toprak Tahlili Laboratuarında uygun fiyata yaptırarak gübreleme programlarını hazırladık. Ziraat Odaları devlet ile çiftçi arasında köprü görevi üstlenen meslek kuruluşudur. Çiftçilerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Program davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.