Hatay iline bağlı Amanos Dağlarında arazi taraması yaparken hain terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucunda gazilik mertebesine erişen Vakfıkebir’li Hemşehrimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık Zafer Bayramı törenine katıldı.



Hatay iline bağlı Amanos Dağlarında arazi taraması yaparken hain terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucunda gazilik mertebesine erişen Vakfıkebirli Hemşerimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık, terör örgütü saldırısı sonucu iki bacağını da kaybetmişti. Gazi Emre Çalık GATA da yapılan tedavilerinin ardından protez bacakları takıldı. Gazi Çalık Vakfıkebir ilçemizdeki ailesi ile birlikte yaşamaya devam ediyor. Zafer Bayramının 98. Yıl dönümünde Hükümet Konağı önünde yapılan törenlere katılan Gazi Emre Çalık’a devlet erkanı yoğun bir ilgi gösterdi.
“GAZİMİZ BİZLERE EMANETTİR”
Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta yaptığı açıklamada, Gazi Emre Çalık’ın her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını ifade ederek, “Gazimiz bizlere emanettir. Onunla gurur duyuyoruz. Milletimizin bağrından çıkan bu kahramanlarımız var oldukça hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diyen Yakuta, "26 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz milletimizin ve ordumuzun verdiği eşsiz mücadele neticesinde 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanmıştır" ifadesinde bulundu. Vatan topraklarının korunmasında dünyaya mesaj verildiğini belirten Kaymakam Yakuta,"Büyük Taarruz, vatanımızın topraklarının bizim ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya ilan eden önemli bir zaferdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı programını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığını korumak amacıyla sınırlı tuttuk. Gereken bütün tedbirleri alıp maske, mesafe ve temizlik kurallarını uygulayarak salgın sürecini atlattıktan sonra 30 Ağustos Zafer Bayramımızı yine coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
“ONUNLA GURUR DUYUYORUZ”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruma adına görevi başında gazilik unvanına erişen Emre Çalık kardeşimizle ne kadar gurur duysak azdık. Emre kardeşimiz ardık bizlere emanettir. Her türlü sıkıntısı ve sorununda yanındayız. Onunla gurur duyuyoruz. Vakfıkebir ilçemizin gururu olan Gazi Emre Çalık kardeşimiz ve onun gibi görevleri başında gazi ve şehit olan vatan evlatlarımız var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Bizler de bugün aziz milletimizin bağımsızlık yolunda gösterdiği azim ve kararlılığın dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 98. yıl dönümünü bütün bir millet olarak kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılan bu eşsiz zafer, Türk milletinin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız düşman istilâsından kurtarılmış, milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığını dünyaya ilan etmiştir. İstiklâl mücadelemizin önderi, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.”
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Cumhuriyet Savcısı Kadir Enes Atilla, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlar Gazi Emre Çalık ile zafer bayramı anısı fotoğrafı çektirdiler.