Bugün 639 kilometre beton ve asfalt yol yaparak tarihin en büyük yol hamlesini gerçekleştirdik. Yollarımızı 183 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) inşa ederek destekledik.  Bugün ki fiyatlarla yaptığımız yolların ve sanat yapılarının maliyeti 850 milyon TL’dir. Beton ve asfalt olmayan ana yolumuz kalmayacak sözünü vermiştik. Sözümüzü tuttuk. 1.400 kilometre civarında bir yol ağımız var. Bunun 639 kilometresini tamamladık. Yaptığımız bu büyük yatırıma rağmen vatandaşlarımızın bizlerden yollarla ilgili talepleri devam ediyor.  Hepsini anlayışla karşılıyoruz. Ahmet Metin Genç Başkanımızla da konuştuk. Önümüzdeki dönem ilçemize bir asfalt üretim tesisi de kurarak yol sorunlarımızı tamamen çözeceğiz” dedi.

YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK VERMEYECEĞİZ

İnsanlara karşı her zaman samimi ve gerçekçi olduklarını belirten Vakfıkebir Belediye Başkanı Başkan Muhammet Balta, “Seçim kazanalım düşüncesi ile bugüne kadar vatandaşlarımıza yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Onları kandırmadık. Seçimden sonra da onlarla yüz yüze geleceğiz. Ne söz vermişsek sözümüzün gereğini yerine getireceğiz.  Bizler 30 Mart 2014 tarihinde yola çıkarken; ‘Vakfıkebir’de asfaltlanmamış veya betonlanmamış grup yolu kalmayacak’ dedik. Bugün, Vakfıkebir Belediyesinin yol ağında olan grup yollarının tamamının asfalt ve beton olduğunu görüyoruz. 10 yılda 639 kilometre beton ve asfalt yol yaparak tarihin en büyük yol hamlesini gerçekleştirdik. 183 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) yaparak kırılması zor rekorlara imza attık. Ayrıca yayla yollarımızda da asfaltlama, bakım onarım ve yeni yol açma çalışması gerçekleştirdik.

ANA YOLLAR TAMAM SIRA BAĞLANTI YOLLARINDA

Ana yollarımızı tamamladık. Önümüzdeki dönem bağlantı yollarımızı da yaparak yol sorunlarını ilçemizin gündeminden tamamen çıkaracağız.  Bununla ilgili planlarımız var. Ahmet Metin Genç Başkanımızla da konuştuk. Var olan beton üretim tesisimize ek olarak, ilçemize bir asfalt üretim tesisi de kurarak yol sorunlarımızı tamamen çözeceğiz.  Yaşadığımız pandemi süreci ve deprem felaketi tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de hizmetlerimizin hızını yavaşlattı. Buna rağmen hiçbir belediye hizmetini aksatmadık. Kamu yatırımları ile ilçemize hizmet etmeye devam ettik.

ÖNEMLİ OLAN VAKFIKEBİRİN KAZANMASIDIR

“Biz hep şunu söyledik; “Vakfıkebir’in bugününe değil, yarınına, geleceğine talibiz”. Önemli olan Vakfıkebir’in kaybetmemesidir. Altyapı problemlerini çözerek üstyapı yatırımlarını yapmak istiyoruz. Yık yap olmasın, kaynaklarımıza yazık etmeyelim diyoruz. Sokak ve caddelerimiz için projelerimiz ve kaynaklarımız hazırdı. Ancak bu projelerimiz için doğalgazın gelmesini bekledik. Kaynaklarımızı israf etmedik. Bugün ilçemizde doğalgaz dolayısıyla sokaklarımız kazılıyor. Seçim öncesinde bu bir belediye başkanı için ciddi bir risktir. İnsanlarımızın toza toprağa basarak evlerine gidiyor. Bu çalışmaları seçim sonrasına bırakabilir, seçimden sonra da yapabilirdik. Ancak bu riski göze alarak ‘önemli olan ilçemin menfaatidir’ dedik. Çalışmaların devam etmesi için büyük emekler verdik.

“FINDIK KOZALAK AKARI İLE MÜCADELE” “FINDIK KOZALAK AKARI İLE MÜCADELE”

TAKDİR HALKIMIZINDIR

Kurumsal yapısıyla, öz kaynaklarıyla, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Vakfıkebir Belediyesi oluşturma gayretindeyiz. Her attığımız adım vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda olmuştur. Toplumsal taleplerin yanı sıra vatandaşlarımızın bireysel taleplerini de karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın yüzüne söyleyemediğimizi arkasından söylemedik. Bundan sonra da şeffaf bir şekilde herkese eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olacağız. Hizmet için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sonuçta takdir halkımızındır” diye konuştu.