Trabzon Yeşilay Şubesi tarafından Vakfıkebir MYO öğrencilerine “Teknoloji Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı” ile ilgili konferans verildi. Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan konferansa Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Tolga Ergün, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sunumu gerçekleştiren Başöğretmen ve Uzman Psikolojik Danışman Osman Yılmaz katıldı.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

Trabzon Yeşilay Şubesi tarafından yapılan açıklamada; Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak saha çalışmalarına hız veren Yeşilay Trabzon Şubesi toplumu bilinçlendirme amacıyla eğitim faaliyetlerine de devam etmektedir. 1920’de alkol bağımlılığı mücadelesi ile başlayan süreçte bilinçlendirme amaçlı kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyken giderek bu mücadele alanını genişleten Yeşilay, uyuşturucu maddeler, tütün, alkol, teknoloji ve kumar ile mücadele eden çok önemli bir halk sağlığı kuruluşu haline geldi.  Asıl amacın insan sağlığına hizmet etmek ve sağlıklı bireyler olduğu düşüncesiyle bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Yeşilay Trabzon Şubesi temsilcilerin görevlendirilmesi sonrasında İlçelerdeki faaliyetlere de hız vermeye başladı. Gerek Şubeye, gerek temsilciler aracıyla gelen talepleri doğru bir planlamayla değerlendiren Yeşilay Trabzon Şubesi saha ve eğitim faaliyetlerine de devam etmektedir.

Vakfıkebir Temsilcisi Yavuz Sayın vasıtasıyla “Teknoloji ve Madde Bağımlılığı” konulu eğitim talebinde bulunan Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nun talebi kısa sürede Eğitim Komisyonu tarafından planlanarak eğitim programı düzenlendi. Eğitimin sunumunu Başöğretmen ve Uzman Psikolojik Danışman Osman Yılmaz tarafından yapıldı.