Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencileri tarafından yöresel yemekler ve kıyafetlerle hazırlanan "Yerli Malı Haftası" Etkinliği ziyaretçileri büyüledi.



"Yerli Malı Haftası" kapsamında yapılan etkinlikte yöresel yemekler ve yöresel kıyafetler ile ziyaretçilere hoş bir zaman geçirttiler. Etkinliğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Daire Amirleri, Öğretmenler ve veliler katıldı.
Değerler Eğitimi Kulübü öncülüğünde “Yerli Malı Haftası” kapsamında 7 bölgemizin yerel değerleri yapılan etkinlikle öğrencilerle buluşturuldu. Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulunda düzenlenen etkinlikte her bölgenin ürünü sergilendi.
Okul Müdürü Rahmi Durmuş, "Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu olarak tutum, yatırım ve yerli malı haftası kapsamında çok farklı bir etkinlik düzenledik. Bu amaçla ülkemizin zenginliklerini öğrencilerimize tanıtmak istedik. 7 coğrafi bölgenin yerel ürünlerini okulda öğrencilerimizle buluşturduk. Bu haftanın kutlanmasında asıl amaç, ülkemizin milli ve yerel değerlerini tanımak hem de yerli üretim ürünlerin kullanılmasının önemini, tutum ve tasarruf konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu bağlamda, haftayı amacına uygun olarak kutluyoruz, Serginin oluşmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı, değerli velilerimizi ve öğrencilerimi kutluyorum dedi."