Vakfıkebir İlçesinin önemli esnaflarından “Emirhan Gıda” şirketi sahibi Selim Alp tarafında yapımına başlanılan yeni işyeri binası için kurban kesilerek dua edildi. Selim Alp tarafından Vakfıkebir İlçesi Cumhuriyet Mahallesindeki kendi arazisi üzerinde inşaatına başlanılan işyeri binası için program düzenlendi. Programa İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Enver İskenderoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İşadamları Cemil ve Metin Karadeniz, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Topaloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu, İşadamları, Mahalle Muhtarları ve esnaflar katıldı.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

             

“TİCARETİ SEVEREK VE İSTEYEREK YAPIYORUM”

“Emirhan Gıda” şirketi sahibi Selim Alp yapılan organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 1985 yılında lisans öğrenimimi tamamladıktan sonra askerliğimi yaptım. Bir yıl gibi kısa bir süre Ketaş Süt Fabrikasında çalıştıktan sonra 1989 yılında başvurduğum bir firmanın Ordu İlindeki merkezinde önce muhasebe müdürü ardından şirket müdürü olarak 2000 senesine kadar çalıştım. Ticarete olan sevgim ve tutkum özel sektörden ayrılarak gıda alanında ticarete yönelmeme neden oldu. 2OOO yılında çok sevdiğim Ordu ilin’den ayrılarak memleketime kesin dönüş yaptım. Önceleri Kent şekerlemeyle başladığım gıda işine daha sonra çeşitlendirerek ve içecek grubunda bayilikler alarak devam ettim. Başlangıçta düzensiz olarak kurduğum depomu muhtelif zamanlardaki ilavelerimle 1.000 m2 kapalı, 1500 m2 açık alan olmak üzere 2500 m2 ye kadar büyüttüm. Gıda konusunda binlerce kalem ürünün al-satını yapmanın yanında Dimes meyve suyu, Kızılay maden suyu ve Kardağ su gibi firmaların bölge bayiliklerini alarak dağıtımını yaptım ve halen yapmaktayım. Ticareti severek ve isteyerek yapıyorum.

“YEREL ESNAFIN ÖNÜNDE 3 HARFLİ MARKETLER YOK EDİCİ GÜCE SAHİP”

Gıda konusundaki ulusal firmaların baskısı hat safhaya ulaştığı 2018 yılında alternatif iş kolu arayışıyla önce prefabrik bina üretimine yöneltim. Ancak pandemi şartlarının oluşmasıyla o sektörde ilerleme olamayacağı kanaatiyle prefabrik üretiminden vazgeçerek asli işim olan gıda toptancılığında ilerlemeyi uygun gördüm. Maalesef gıda konusundaki yöresel firmaların önünde 3 harfliler dediğimiz şok, bim,101- gibi ulusal firmalar yok edici bir güce sahip. Onların gölgesinde yapılacak gıda ticareti devletin onlara yol veren tutumuyla birlikte çok ama çok ağırlaştı. 2022 yılına girdiğimiz ilk günlerde bir yandan gıda alanında kendimizi ve işletmemizi korumaya, inşaat alanında da yatırıma karar verdik. Kendimize ait küçük bir arsaya yapacağımız 3 katlı dükkân ve 15 dairelik binamızla tek blok olarak ilk inşaatımızın temellerini attık. Hedefimiz en kaliteli malzeme ile en ucuz daireleri, en şık haliyle sunabilmek. Henüz bodrum katındayız ancak 8 ay gibi bir sürede anahtar teslimi yapmayı hedefliyoruz. Birkaç ay içinde kargasını bitirdikten sonra maliyet çalışması yaparak fiyat belirleyeceğiz. Önceliğimiz insanları rahat ve kaliteyle buluşturmaktır dedi.

Bu gün düzenlediğimiz organizasyona teşrifleri ile bizleri onurlandıran başta İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta olmak üzere bizleri yalnız bırakmayan tüm katılanlara ve misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.