Vakfıkebir Hacıköy Mahallesi Sahil Camii'nde, Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri ile hafta sonu buluşması düzenlendi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hacıköy Mahallesi Sahil Camii'nde, yaz tatili döneminde camide açılan Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilerle hafta sonu etkinliği düzenlendi. Kız ve erkek öğrencilerle ayrı ayrı zamanlarda düzenlenen etkinlikte, farklı okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler, hafta sonunda arkadaşları ve hocalarıyla bir arada olmanın ve hoşça vakit geçirmenin keyfini yaşadılar.
Hacıköy Mahallesi Sahil Camii İmam Hatibi Ahmet Elbir ve Müezzin Kayyım Osman Haliloğlu'nun erkek öğrencileri, Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Nagihan Bahadır'ın ise kız öğrencileri bir araya getirdiği hafta sonu etkinliğine İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal da katıldı. Müftü Köksal, öğrencilerle tek tek ilgilendi, eğitim öğretim durumlarını sordu, öğüt ve nasihatlerde bulundu, zaman zaman da espriler yaparak güldürdü. Yaz Kur'an Kursuna gelen öğrencilerin asla ihmal edilmemesi ve onlarla sürekli iletişim halinde olunması gerektiğini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, öğrencilerin yazın camiye gelmekle elde ettikleri kazanımların muhafazası, cami ve cemaat alışkanlıklarının pekiştirilmesi ve özellikle yaz kurslarında ezberledikleri sure ve duaların unutulmaması açısından hafta sonu buluşmalarının ayda en az bir defa olmak şartıyla periyodik olarak devam ettirilmesini önemsediklerini ve bu uygulamanın oldukça faydalı olacağını ifade etti.
Hacıköy Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Bizel ve İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mustafa Şengül'ün de katıldığı programda daha sonra öğrenciler, arkadaşları ve hocalarıyla birlikte hoşça vakit geçirdiler. Etkinlikte öğrencilere çay, çerez ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.