Vakfıkebir İlçesi Kemeliye Mahallesindeki kavşakta düzenlenen etkinliğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Merthan Çelikdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu Müdürü Rahmi Durmuş ve Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencileri katıldılar. Yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu farkındalığını artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında gerçekleştirilen etkinlik halk tarafından da olumlu karşılandı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Etkinlik, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak için gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan ve protokol üyeleri önce ellerinde yaya önceliğine dikkat çeken dövizler taşıyan öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullandı. Daha sonra farkındalığı artırmak amacıyla yaya geçidi çizgileri öğrencilerle birlikte kırmızıya boyandı.

“ÖZELLİKLE SÜRÜCÜLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, İçişleri Bakanlığı’nın yaya geçitlerine fonksiyon kazandırmak amacıyla önemli çalışmalar yaptığını belirterek “Trafikte, herhangi bir ışıklı işaret veya trafik görevlisinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu bilincinin topluma yerleştirilmesiyle ilgili bir çalışma. Bu çalışmayla ilgili bakanlığımız zaman zaman kampanyalar düzenleyerek özellikle sürücülerde farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Bugün de 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla 81 ilimizde bir çalışma yürütülüyor. Buradaki amaç sürücülerimize artık yaya geçitlerindeki önceliğin yayalara ait olduğu bilincini yerleştirmek. Bu anlamda da trafikte yaya güvenliğini son noktaya kadar sağlamak. Bu kampanyalarla bu konuda daha güzel mesafeler alacağız. Öncelik yayaların." dedi.