Vakfıkebir İlçe Müftülüğü "İstiklâl Marşını Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri ödüllendirdi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim öğretim gören 18 yaş altı öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklâl Marşını Güzel Okuma" yarışmasında Beyzanur Turan birinci oldu. İlçe müftülüğü, yarışmada birinci olan ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri ödüllendirdi.

İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla, İstiklâl Marşı ile Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak, gençlerle iletişim kurmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla, Vakfıkebir'de hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası "İstiklâl Marşını Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü koordinesinde, 18 yaş altı öğrenciler arasında düzenlenen yarışmaya Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursundan Beyzanur Turan, Sudenaz Şengül ve Nazlınur Taşkın; Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursundan ise Abdullah Tarık Tulumen, Bahri Samet Emanet ve Yasin Ali Bilgin isimli öğrenciler katıldı.

İlçe müftülüğünce oluşturulan komisyonun değerlendirmeleri sonucu; Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Beyzanur Turan yarışmada birinci oldu.

MÜFTÜLÜK TÜM ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Yarışmada birinci olan ve yarışmaya katılan tüm öğrenciler ilçe müftülüğü tarafından ödüllendirildi. Cavid-19 tedbirleri kapsamında ilçe müftülüğüne davet edilen öğrencilere ödüllerini; İlçe Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu, Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Bulut, Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Fatma Kopal, Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu Yöneticisi Halil Küçük, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Halil Güneş ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir Şubesi Muhasibi İmam Hatip İsmet Kukul verdi.

Hafızlık eğitimlerinin yanında aynı zamanda Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulunda da eğitim öğretim gören öğrencileri ayrı ayrı tebrik eden Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu, öğrencilerin gayret ve başarılarında emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti, eğitim öğretim hayatlarında başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.