Vakfıkebir İlçesinde dönemin efsane belediye başkanı merhum Sabri Bahadır tarafından yaptırılan yarım asırlık hamam yıkıldı.

Vakfıkebir İlçesinde dönemin efsane belediye başkanı Sabri Bahadır tarafından 51 yıl önce 1969 yılında yaptırılan yarım asırlık Vakfıkebir Hamamı yıkıldı. Hamam kültürünün Vakfıkebir İlçesinde 70’li yıllardan bu yana yaygın olduğu biliniyor. 1969 yılından bu yana 51 yıl hizmet veren yarım asırlık hamam, fare, akrep ve yaban arısı (işkepit) yuvasına dönmüştü. Vakfıkebir Belediyesi tarafından Çevre ve Halk sağlığına zarar verdiği için yıkım kararı alınmıştı.
Değişen dünya ve çağın şartlarına ayak uydurulamayarak harabe şeklinde kalan Vakfıkebir hamam’ının yıkılması ilçe halkı tarafından da olumlu yönde verilen en doğru kararlardan birisiydi şeklinde dile getirildi. Yarım asırlık hamam’ın bulunduğu Pazar yeri ve elektrik caddesindeki esnaflar hamamdan çıkan pis kokudan ve harabe şeklindeki görüntüsünden devamlı rahatsız olduklarını dile getiriyorlardı. İlçe halkı ise fare ve pislik yuvasına dönüşen hamamın yıkılması Vakfıkebir Belediyesinin almış olduğu en doğru kararlardan birisiydi açıklamasında bulundular.
Vakfıkebir Belediyesinden edindiğimiz bilgilere göre; Mevcut hamam’ın insan sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediği için yıkım kararı aldıklarını, yeni hamam çalışmaları içinde gerekli alt yapının ve projelerin hazırladığı belirtildi.